Що можна дізнатися про себе на основі власних сексуальних фантазій

10 грудня 2018
Vitaliy DeFranko

Нові дослідження показують, як риси характеру зумовлюють наші сексуальні фантазії.

Наші сексуальні фантазії відображають, принаймні частково, особистісні риси та особливості. Доктор філософії та дослідник Університету Індіани Джастін ЛейМіллер, вивчаючи сексуальні фантазії понад 4000 американців для своєї книги “Розкажіть мені, що вам потрібно”, виявив, що основні п'ять факторів особистості, а саме: відкритість до досвіду, усвідомленість, доброзичливість, екстраверсія та невротизм були пов'язані із типами фантазій, які були властиві цим людям.

Нижче описано кожну з цих рис і те, як вони пов'язані з тим, що найбільше (або найменше) нагадує ваші фантазії:

1. Відкритість до досвіду — ця риса передбачає високий ступінь інтелектуальної цікавості та активну уяву. Люди, які володіють нею, як правило, полюбляють пробувати щось нове загалом. Можливо, не дивно, що люди, які мають високу відкритість, мають найрізноманітніші за своїм змістом фантазії: вони можуть бути про що завгодно -— як традиційне, так і нетрадиційне.

2. Усвідомленість — ця риса передбачає деталізованість та організованість. Такі люди також, як правило, є конформістами: у них є багато традиційних вірувань та ставлень у багатьох відношеннях. Їхні сексуальні фантазії досить деталізовані. Зокрема, вони зосереджують більше уваги на тому, де саме відбувається секс. Вони також мають менше БДСМ та табу-фантазій, можливо, через їхню тенденцію відповідати нормам як статевим, так і іншим.

3. Екстраверсія — ця риса є саме такою, якою і звучить; вона передбачає товариськість і бажання взаємодіяти з іншими. Виявляється, люди, які є екстравертами в реальному житті, мають такого ж типу фантазії. Зокрема, у них більше фантазій про груповий секс та немоноґамію (наприклад, вони є поліамонічними або мають певний тип сексуальних відносин). Вони також більше фантазують про те, щоб просто спробувати нове, але менше про речі з розряду ‘табу’. Інтроверти мають більше табу-фантазій, можливо, тому що труднощі соціальної взаємодії приводять їх до незвичайних форм сексуального вираження, у той час, як не можуть встановити такі інтимні стосунки, яких їм хочеться.

4. Доброзичливість — ця риса характеризується піклуванням про інших. Такі люди добрі й уважні, і хочуть робити щасливими інших людей. Люди, яким властива риса доброзичливості, як правило, мають просоціальні секс-фантазії, тобто їхні фантазії навряд чи включають елементи, в яких взаємна згода, безпека та/ або задоволення не зрозумілі. Через те люди, яким властива ця риса, менш схильні до фантазій про невірність чи фантазій на табу-теми (особливо ті, що не є дозволені, такі, як-от педофілія). Такі люди також менш схильні фантазувати про беземоційний секс та БДСМ, адже при цьому може бути не так просто визначити, чи подобається це їхньому партнерові.

5. Невротизм — ця риса передбачає високий ступінь емоційної нестабільності та нездатність впоратися зі стресом. Виявлено, що невротичні люди мають менше фантазій про груповий секс та немоногамію. Вони, здається, менш зацікавлені в цілому в спробі нових речей і пошуку нових партнерів, можливо, тому що є певний елемент невизначеності, який може бути стресовим. Невротичні особи мають більше фантазій про пристрасть і романтику, які можуть бути способом, в який вони прагнуть розслабитися або відчути заспокоєння.

Важливо пам'ятати, що різні люди мають різні комбінації рис особистості, тому для кращого уявлення про те, які фантазії дана людина імовірно матиме, було б важливо знати на скільки їм властиві всі п’ять рис в сукупності, але не кожна зокрема. Коли кілька ознак вказують в одному напрямку, ви, швидше за все, зробите вірні прогнозування щодо фантазії. Наприклад, високий рівень доброзичливості та усвідомленості в парі з низькою відкритістю до досвіду вказують на меншу схильність до фантазій БДСМ.

З усього сказаного варто зробити висновок, що ваші сексуальні фантазії просто можуть виявити щось унікальне про вас.

Здійснено переклад.
Обкладинка - pinterest.com. 

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше