Рух опору: історія протистояння і боротьби за свободу

23 січня 2019
Anastasia Sumtsova

Друга Світова війна – один з найстрашніших періодів в історії людства. Безлічі книжок, оглядів і ґрунтовних теоретичних праць нагадують нам про жахливі події, розкривають таємниці та повністю занурюють у страждання і хаос тих часів. Та все ж таки ми маємо знати різні думки і вбачати події зі всіх кутів зору.Незважаючи на кількість сказаних слів, на кількість написаних трактатів, вартомати альтернативну думку.

1942 рік.

Операція «Антропоїд».

Чеський рух опору запланував вбивство вагомої політичної фігури, головного творця Голокосту і керівника айнзацгруп –  обергруппенфюрера СС Рейнгарда  Гайдріха. Він був правою рукою Генріха Гіммлера – одного з найголовніших та найвпливовіших лідерів нацистської Німеччини.

«HHhH» –  німецька абревіатура,яка розшифровується як Himmlers Hirn heißt Heydrich, що в перекладі означає«Голову Гіммлера звати Гайдріх».

Льодяно-демонічний характер Гайдріха домінує у книжці. Його ключові ролі в злодіяннях епохи займають значну частину розповіді. У той час як інша частина історії сповнена протистоянням, боротьбою за свободу і, безперечно, надією на перемогу руху опору.

Роман «HHhH. Голову Гіммлера звуть Гайдріх» – популярна книжкова новинка 2018 року видавництва Vivat.  

Про книгу

Двоє чоловіків повинні вбити третього. Це операція «Антропоїд»: двом чехословацьким диверсантам, надісланим із Лондона, доручено знищити Райнгарда Гайдріха,начальника ґестапо, голову нацистських спецслужб, «найнебезпечнішу людину Третього райху», того, хто спланував «остаточне вирішення єврейського питання».Гайдріх був правою рукою Гіммлера. Есесівці казали: «HHhH» — «Himmlers Hirnheißt Heydrich», тобто «Голову Гіммлера звуть Гайдріх».

Усі персонажі цієї книжки існували насправді. Усі події, зображені в ній, правдиві. Однак за лаштунками підготовки до замаху відбувається інша війна, та, щоточиться між художньою вигадкою та історичною дійсністю. І, попри все, історія муситьбути розказана до кінця…

Матеріал взято з блогу видавництва Vivat. 

https://vivat-book.com.ua/index.php?route=blog/article&article_id=188

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше