Ретрит: чому ти обов'язково маєш знати, що це

10 червня 2019
Редакція
Внутрішня потреба залишитися наодинці із самим собою завжди керувала людиною, яка хотіла досягти просвітлення. Втекти від метушні, задушливого урбаністичного простору та знайти відповіді на важливі запитання — ось важлива складова душевного здоров'я та рівноваги.
 

 Франц Кафка писав: "Життя весь час відволікає нашу увагу, і ми навіть не встигаємо помітити, від чого саме".
Поспішаючи за швидкоплинними задоволеннями в потоці буденних турбот, ми не завжди встигаємо усвідомити, у чому полягає сенс нашого власного існування. Практика ретриту дозволяє усвідомити і прийняти цей сенс і знайти внутрішню свободу.

Що ж таке той ретрит та з чим його треба їсти, — далі. Саме слово отримало свої витоки з англійської мови. У перекладі retreat — притулок, сховок, місце для усамітнення й самопізнання. 

Ми живемо в еру соцмереж і перенасичення зайвою інформацією, яка лунає звідусіль. Що з часом стає токсичним для людини: вона втомлюється, заплутується, не знає, де її дорога та істина.

Ретрит — не відпочинок

Не плутайте ретрит з відпусткою. Адже із собою на море чи й інший континент ви заберете все той же Instagram, робочі дзвінки, а найголовніше — думки. 

Ретрит — це не про зміну локації, це про зміну себе, про погляд на речі з іншого погляду, про волю й спокій, можливість відпустити накопичені проблеми. Збалансована програма такого івенту — це здоровий сон, правильне харчування, режим дня, свіже повітря, спілкування із собою, іншими учасниками, а також — наставниками.

Їхати самому чи з кимось?

Ретрит — насправді унікальне явище. Бо тут не обов'язково шукати собі в пару когось, аби відвідати цей захід. 
Адже ретрит — це про комфорт. Ви ладні чинити так, як вважаєте за необхідне. Можете потішити себе й поїхати аскетом для відновлення своєї рівноваги або ж узяти когось із близьких чи другу половинку, спробувавши пройти цей шлях очищення вдвох.

Чому мені потрібен ретрит?

Тому що ретрит — це не про відпочинок. Відвідавши такий кількаденний захід, ви матимете чудовий шанс для пропрацювання внутрішніх установок, зміну звичок і перепрограмування тих проблем, над якими варто попрацювати. 

Зараз такий вид медитацій набуває все більшої популярності у світі. Адже сама програма складена так, щоб ви почували себе максимально комфортно. Змогли відновити свій духовний баланс, зануритися в тишу й послухати лекції менторів. 

Тому, якщо вам потрібне перезавантаження, просто відкиньте будь-які сумніви, адже це варто побачити й відчути.

Крім того, маємо для вас гарну новину. Зовсім скоро такий івент пройде в Карпатах. І саме ви маєте унікальну можливість його відвідати. 

Пройти реєстрацію можна ТУТ.


*Кількість квитків обмежена.

Усі зображення — pinterest.com.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com