ЗАБОРОНЕНА ЧОРНОБИЛЬСЬКА ЕСТЕТИКА. Презентація романів Маркіяна Камиша в Торонто

19 травня 2018
Оксана Аті

Маркіян Камиш — український письменник. Сім років він невпинно штурмує Зону відчуження. В 2010-2017 роках — здійснив понад сто експедицій за колючий дріт, сумарно проживши в Зоні більше року (декілька місяців — у закинутому місті Прип'ять).

Його дебютний роман «Оформляндія» про чорнобильське сталкерство перекладений французькою. «Приголомшлива книга», — саме так охарактеризував «Оформляндію» культовий паризький часопис Le Nouvel Observateur.

«Чормет» — повість про людей, які живуть біля кордону Зони відчуження і збирають металобрухт. Про суворих і п’яних чоловіків з металевими зубами і монохромними тату на руках, які здають в брухт-прийомки авіабомби вермахту в мішках та поцуплені в сусідів металеві огорожі, аби обміняти їх на денатурат. Це історія про людей, які мріють здати на метал все навколо них, навіть ядро Землі.

«Чормет» отримав премію імені Олеся Ульяненко за найкращий роман і був включений у каталог знакових книг від Українського інституту книги.

Сторінка у фейсбук

Читайте також: #KyivnotKiev Чому це важливо?

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше