Поширені міфи про відбілювання зубів

19 серпня 2024
Редакція

Сьогодні за зубами не просто важливо стежити. Тепер це ще й модно, тому ледь не кожна людина замислюється про те, що б відбілити свою посмішку. На сьогодні, ціна на відбілювання зубів цілком доступна, але людей лякають її можливі наслідки, а хтось, навпаки, входить до смаку і починає проводити відбілювання зубів мало не щомісяця.

Велика частина помилок, пов'язаних з відбілюванням зубів, відбувається через міфи, що огортають цю процедуру, а люди, не вдаючись в питання, відразу вірять і розповідають їх іншим. Хоч процедура і є косметичною, проводити її повинен стоматолог, який не тільки зробить все якісно, а й перевірить стан зубів, а також порекомендує, як зберегти білосніжну посмішку.

Що стосується міфів, то найчастіше люди чують таке:

Відбілити зуби можна вдома

Якби все було так просто, то ніхто не проводив би цю процедуру на професійному рівні. Зуби дійсно можна освітлити в домашніх умовах спеціальними засобами і наборами для відбілювання, але, як правило, вагомого результату вони не дають. Тобто зуби світлішають максимум на пару тонів, що не зрівняється з результатом професійного відбілювання. Зовсім вже домашні засоби взагалі можуть нашкодити зубам, тому краще не експериментувати.

Відбілювальні засоби пошкоджують зуби

Усе безпосередньо залежатиме від конкретного засобу і правильності його застосування. Є склади, які передбачають сильне очищення, від якого емаль справді може отримати пошкодження. З іншого боку, є засоби, розраховані виключно на м'яке очищення. І ось від них зуби ніяк не страждають. Що стосується застосування, то неправильне використання, незалежно від обраного засобу, однозначно дасть негативний результат.

Професійне відбілювання завжди болісне

У разі больових відчуттів усе залежить від індивідуальної чутливості як зубів з емаллю, так і ротової порожнини загалом. Більшість людей відчуває просто легкий дискомфорт, інші можуть відчути рідкісний, але гострий біль, а хтось взагалі нічого не відчуває. Також відчуття можуть різнитися залежно від способу відбілювання, але про це вже має попереджати фахівець. Якщо проходити відбілювання у перевіреного стоматолога, який попередньо огляне зуби, то всі неприємні відчуття будуть зведені до мінімуму.

Після відбілювання зуби назавжди залишаться білими

Чи не найбільша помилка тих, хто наважується на відбілювання зубів. Ніхто не може дати гарантію того, що після відбілювання зуби назавжди залишаться білосніжними. Зрештою все залежить від якості зубів, особистої гігієни і того, чим людина харчується. Простіше кажучи, зуби все одно темнітимуть, але з цим простіше буде боротися, використовуючи спеціальні пасти та порошки. Самі по собі зуби просто не можуть залишатися білосніжними, відповідно, і результат відбілювання не вічний.

У відбілюванні зубів дуже багато нюансів, не кажучи про те, що далеко не всім воно необхідне, тому спочатку потрібно ретельно вивчити питання і проконсультуватися зі стоматологом, а тільки потім переходити безпосередньо до відбілювання зубів.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com