Нюанси лютого 2022 року
Повідомлення з Печерських пагорбів

Публікувати будь-які інсайди з Печерського пагорба стало невдячною справою. По-перше, події розвиваються настільки швидко, що будь-яка інформація стає неактуальною за 15 хвилин. По-друге, йде потужна інформаційна війна, в якій будь-яка інформація знецінюється миттєво. Саме тому важливим є підсумок того, що відбулося останніми днями лютого місяця.

Повідомлення про напад РФ на клоуна-президента Зеленського стало шоком. Він дійсно не вірив у таку версію розвитку подій, бо усі ці роки після обрання на посаду президента він грав фейкову роль «голуба солом’яного миру» з РФ, і дуже хотів про щось домовитись з чекістом Путіним, проводячи таємні сепаратні переговори з російським спецслужбами за спиною у союзників України – Сполучених Штатів і Великої Британії.

Перші години після обстрілу території України у Зеленського був шок, з якого його (треба визнати) досить швидко вивели Арахамія, Арестович і Подоляк. У них було достатньо аргументів, щоб довести, що якщо Зеленський зараз дасть задню, то влада в Україні одразу ж перейде в руки Порошенка, якого він намагався знищити з перших днів свого президенства, залучивши всю репресивну машину України. До нього нарешті дійшло, що клоунада 95-го кварталу в політиці минула, і настали суворі політичні реалії, з якими треба було рахуватися.

Дружина одного генерала розповіла, що в перший день війни клоун-президент Зе втік до Львова, звідкіля планував виїхати за кордон. Але до Львова приїхали українські генерали і наказали йому повернутися до Києва. Так президент-клоун Зе став «хероєм», «боневтік»....

Врешті-решт президента-клоуна Зеленського привели до генерала Залужного, який є реальним головнокомандувачем Збройних Сил України, і той з простою армійською прямолінійністю довів Зеленському, що ситуація не безнадійна, і не треба панікувати.

Фактично перші два дні (24-25 лютого 2022 року) після початку російської агресії Україною керував генерал Залужний. Офіс президента змушений був узаконити його рішення та підтримати героїчними заявами. Саме за наполяганням генерала Залужного генерал Муженко та його група офіцерів (читай: команда Порошенка)  були повернені до лав Збройних Сил України і Генштабу. Усіх їх було звільнено Зеленським у 2019 році. В будь-який інший час сумнозвісний ОП на чолі з агентом Кремля Єрмаком цього не допустив би. Але це була вимога генерала Залужного, який краще за «зелену шантропу» при владі знав, хто фактично виграв військову компанію 2014-2015 років на Донбасі.

Зараз Офіс президента балансує на межі. З одного боку, в ОП достатньо думок про необхідність примирення з Москвою, навіть ціною територіальних і політичних поступок. Але з іншого боку, всі розуміють, що будь-яка слабкість Зеленського автоматично стане політичним трампліном Порошенка. Тому Зеленський тепер просто змушений стати головним «яструбом серед яструбів».

У Зеленського з його зеленою шентропою 95-го кварталу при владі не було іншого вибору, як грати «мужніх героїв». Оголосити капітуляцію для зеленої шантропи означало нарватись на опір народу, втекти до РФ означало залишитись без більшої частини власних статків, які знаходяться на рахунках у банках ЄС, і ймовірно, загинути, бо чекістам зайві свідки їх операції 2019 року під час виборів ні до чого.

Очолити опір, грати мужніх чоловіків, зі скрипом вести Україну в ЄС і НАТО, отримати членство в обох організаціях, «план Маршалла», умовно прозоре судочинство – це те, що змушена сьогодні грати зелена шантропа при владі (але в Штатах на Зеленського особисто і його бородатого боса вже чекає судова справа).

Другий варіант дає можливість ще покрутитись, тому зелена шантропа грає в нього. На цьому тлі цілком зрозумілими стають оті пасажі самого Зеленського і його радників щодо НАТО. Звинувачувати у всіх гріхах (нібито НАТО чи ЄС щось винні чи мали якісь угоди з Україною), закрите небо, недостатня допомога - оце от все. Зелена влада буде намагатися відвести провину за розвал і приниження Української армії за 3 роки, провал військових замовлень для міністерства оборони України, зокрема, ракетної програми, про що казати, коли на початок війни у ЗСУ навіть солярки не було, все розікрала зелена шантропа напередодні війни (зелені козли вважали, що Путін не нападе...)

Зелена шантропа при владі буде паралельно звинувачувати, що Україну не чекають ні в ЄС ні в НАТО (цілий рік «зелена шантропа» не змогла обрати голову САП, бо «свій зелений козел на 100%» не проходить, а в разі обрання іншого зеленій шантропі настане  кінець).

Очевидно, що український народ піднявся на захист України і зараз відбувається фактично Велика Визвольна війна 2022 року, яку можна порівняти лише з Визвольною війною Богдана Хмельницького 1648-1654 років проти Речі Посполитої. При цьому український народ хоче бачити президента як Тараса Бульбу з шаблею на білому коні, а не клоуна 95-го кварталу, який спроможний лише на таємні компроміси і поступки російському агресору.

У Москві все ще сподіваються на можливість переконати Зеленського капітулювати, тому почали фактично беззмістовні переговори. Але маючи за спиною «залізобетонну стіну» у вигляді Порошенка, порохоботів, і ЗСУ, фактично відроджені за часів президентства Порошенка, Зеленський здатен на чудеса хоробрості, що він зараз і робить.

Майя Тульчинська, блогер у Фейсбук:

«Порошенко грає в шахи на дошці, від якої широкий загал навіть не бачить і чверті. Грає з шулерами і покидьками, які прагнуть то фігури поцупити, то дошку підпалити. А оцінювати гру беруться люди, які в своєму житті не вигравали по крупному навіть в преферанс. І яких будь-який пляжний «катала» середньої руки роздягнув би до шкарпеток. Було б смішно, якщо б ставками в грі не були наші життя та життя наших дітей. Проблема не в тому, що у Порошенка є недоліки. Проблема в тому, що в інших кандидатів немає достоїнств».

PS

02 березня 2022 року у штабі ООС повідомили, що завдяки успішним діям одного з підрозділів Збройних Сил України російські окупанти втратили не тільки техніку та живу силу, але й секретні документи з планами вторгнення в Україну. У штабі ООС зазначили, що російські загарбники у паніці залишили таємні документи з картами та завданнями. Так, у розпорядженні українських військових опинилися планувальні документи одного з підрозділів батальйонної тактичної групи 810-ї окремої бригади морської піхоти Чорноморського Флоту Російської Федерації,  зазначили в ООС. Захоплені документи свідчать, що плануючі документи на війну з Україною були затвердженні ще 18 січня 2022 року, а сама операція із захоплення України мала пройти впродовж 15 діб, а саме з 20 лютого по 06 березня 2022 року.

В ООС повідомили, що, згідно з документами, підрозділ ворога мав здійснити висадку з ВДК «Орськ» в районі населеного пункту Степанівка-1, що на березі Азовського моря, та в подальшому діяти з військовими частинами 58-ї армії РФ, а саме з 177-м окремим полком морської піхоти ЧФ РФ. Кінцевою метою цих сил було блокування та взяття під контроль Мелітополя. «Отже, коли в черговий раз хтось із полонених скаже, що приїхав на навчання і заблукав — не вірте! Вони знали, вони ретельно планували і готувались. А російським окупантам скажемо одне: залишайте й надалі свою техніку та таємні документи, вони нам знадобляться, перше – для наших захисників, а друге – для Гааги», - попередили в штабі ООС. 

За інформацією української розвідки, 03 березня у Херсон в'їхали щонайменше 40 автобусів та кілька десятків машин з так званими «мешканцями Херсона» (читай: «корисними ідіотами» з Криму, по суті прієзжими кацапами - ВЗ). Завтра ці «корисні ідіоти» з Криму повинні будуть взяти участь у мітингу за проголошення так званої «ХНР» (Херсонської народної республіки). Фактично Путін має намір «легалізувати» окупацію південної України. В тимчасово окупованих українських містах будуть створені так звані республіки, які після цього «проголошення» захочуть зв'язки з Росією, через, знову ж таки, давно відому схему «референдуму». На думку Кремля, такі дії виправдають окупацію України, яку вони досі не визнають у своїх діях. Це дасть привід Кремлю заявити: «Мол, не мы оккупировали Украину, а украинские граждане пожелали независимости и воссоединения с Россией...».

Видання «Українська Правда», з посиланням на надійні джерела в СБУ, повідомила, що при затриманні Служба безпеки України застрелила члена української переговорної делегації Дениса Кірєєва, якого підозрювали у державній зраді. Кірєєв був застрелений під час переговорів з російською делегацією в Гомелі 28 лютого. Звісно, Кірєєва в українську делегацію,  котра веде перемовини з підданими Путіна, призначив агент Кремля Єрмак. Також відомо, що він був людиною, близькою до глави СБУ Баканова. Виникає багато питань, але Служба Божа України пильнує. А ще стріляє у зрадників не зважаючи на їх статус та посади. Це війна. Наразі СБУ розбирається з нардепом від ОПЗЖ Шуфричем, який затриманий бійцями 206-го батальйону тероборони Києва під час незаконного фотографування українських позицій (блокпосту 206-го батальйону). Секретар РНБО Олексій Данилов також відреагував на інцидент з Шуфричем. «Хотів би звернутися до депутатів ОПЗЖ. Якщо будете шлятися по блокпостах, розстрілюватимемо на місті», - сказав Олексій Данилов.

Українські експерти озвучили ще більш жахливі цифри військових втрат для путінського режиму в Україні. Згідно з даними експертів, реальні втрати особового складу російської армії вторгнення набагато більші, ніж офіційно повідомляються Генштабом ЗСУ. Голова правління Центру оборонних стратегій Андрій Загороднюк заявив у розмові з журналістами, що на 12-й день війни Кремль втратив третину чисельного складу всіх військ, які він залучив до вторгнення в Україну. За його словами, чисельність російського війська при вторгненні 24 лютого налічувала 145 тис. військових наземної армії: 110 тисяч солдат сухопутних військ та 35 тисяч поліцейських сил (ОМОН, СОБР, Росгвардія). За 11 днів Збройні Сили України так чи інакше знешкодили до 46 тисяч російських військових: це вбиті, поранені та захоплені в полон, що становить 30% російського контингенту вторгнення.

Під час бойових дій поблизу Харкова ГУР МО ЗСУ провело успішну операцію з ліквідації начальника штабу і першого заступника командувача 41-ї армії Центрального військового округу РФ генерал-майора РФ Віталія Герасимова.

Деталі операції не розголошуються, але є підстави вважати, що в ній брав участь Пентагон, за допомоги супутників якого було визначено місце штабу російської армії. Разом з генералом Герасимовим ракетою з безпілотника було також знищено вищих офіцерів штабу. Як відомо російський військовий злочинець Віталій Герасимов брав участь у Другій чеченській війні та бойових діях в Сирії, де російська армія знищувала мирне населення. Він вважався в Генштабі ЗСУ одним з найбільш небезпечних російських генералів.

Загибель вже декількох російських генералів і близько десятка полковників в Україні свідчить про те, що ГУР ЗСУ взяли на озброєння метод ізраїльських спецслужб знищення командного складу різних терористичних угруповань, що загрожують безпеці Ізраїлю. Таке вибивання вищого командного складу дуже серйозно порушує управління операціями, що вже йдуть, і планування нових операцій.

Над головнокомандувачем ЗСУ генералом Залужним можуть згуститись хмари. Причиною проблем може стати, незважаючи ні на що, сумнозвісний голова Офісу президента Андрій Єрмак, якого небезпідставно підозрюють у зраді і співпраці з ФСБ.

07 березня, з метою піару, Єрмак зі знімальною групою Подоляка приїхав у ставку генерала Залужного. Проте самого Залужного на місці не виявилося, його заміняв генерал Муженко, екс-начальник Генштабу, відправлений у відставку в принизливій формі одразу після приходу Зеленського до влади у 2019 році.

Генерал Муженко, який не має жодного пієтету до голови ОП, по-своєму делікатно, але по-воєнному чемно, пояснив Єрмаку, що займатися його піаром армія часу не має, після чого Муженко порадив Єрмаку вирушити слідом за російським військовим кораблем (тобто послав його нах#й – ВЗ).

Розлючений Єрмак кинувся дзвонити Залужному, але той, посміюючись, порадив голові ОП прислухатися до слів старого генерала. Одним словом, поїхав Єрмак, не «солоно хлібавши».

Знаючи як реагує Єрмак на будь-яку не прихильність перед своєю персоною, можна бути впевненим, що у вуха Зеленського він почне вдувати потоки бруду про Залужного. Такого Єрмак не пробачить.

А війна? Та яка може бути війна, якщо Єрмака послали нахуй?

10 березня, увечері,  під час затримання вбито колишнього заступника начальника Головного управління СБУ у Києві та Київській області Дем'яненка. Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на джерела у правоохоронних органах. Дем'яненка застрелили бійці полку поліції особливого призначення «Миротворця».

Деталі затримання навів журналіст Володимир Бойко у своєму телеграм-каналі «Записки Пасквілянту». За його інформацією, близько 18:00 автомобіль «Тойота» з поліцейськими номерами, де був Дем'яненко, не зупинився на одному з блок-постів Києва на Осокорках. Після примусової зупинки автомобіля водій першим відкрив вогонь на поразку. Під час короткої перестрілки бійці полку поліції особливого призначення «Миротворця» застрелили Дем'яненка.

Учасник російсько-української війни з перших днів. Ще з захоплення Криму. Офіцер 79-ї аеромобільної бригади. Позивний «Марчело» тоді їздив до Криму власною автівкою - на розвідку. Учасник боїв на кордоні, коли намагалися відрізати терористів ДНР  від Росії. «Кіборг» - учасник оборони Донецького аеропорту (ДАП).

Керівник Центру розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ. Багато в чому нинішні Збройні сили це заслуга Дмитра Марченка. Форма укропіксель – це ідея Марченка. Фліски - Марченко. Берці - Марченко. Броніки закуплені до весни 2019 року (більше їх не закуповували) - Марченко. Шоломи - Марченко. Реформа харчування - Марченко... Пізніше «зелена шантропа» при владі намагалася примазатися до цих нововведень і видати за власні заслуги (!?). Чого тільки варте фото президента-клоуна Зе разом з начальником його канцелярії Єрмаком у військовій столовій….

За президента-клоуна Зеленського з генералом Марченком зробили найжахливіше з усього що могли - його, бойового офіцера звинуватили в корупції і ніби він наразив на смертельний ризик життя солдат. Ніби він закуповував для армії неякісні бронежилети. Тоді Україна бронежилети виробляла сама, нині вона канючить їх по всьому світу. А броніки, заарештовані тоді, прокуратура щойно дозволила використовувати...

На заставу для «Марчело» (20 мільйонів) гроші тоді збирали всі небайдужі. 1,5 мільйони зібрали люди, решту доклав Петро Порошенко. Гроші не повернули досі, хоча справа до суду так і не дійшла. Вже здавалося б, Марченко точно міг би послати «зелену шантрапу» на адресу «русского корабля» і залишитися осторонь, але він пішов захищати Батьківщину.

Наразі генерал успішно воює. Захищає свій рідний Миколаїв. Захищає успішно. Для ворога Миколаїв став справжньою фортецею.

Захищає, все ще знаходячись під слідством. Війна все розставила на свої місця. Владі «зеленої шантропи» теж бажано б якось схаменутися. Бодай колись.

24 березня інсайдери в Пентагоні повідомили, що українська сторона (Генштаб ЗСУ) запросила поставити їй на щоденній основі 500 Stingers та 500 Javelins протягом такого часу, який знадобиться. Простий підрахунок показує, що один Javelin коштує $78 000, ракета Stinger коштує $120 000. Якщо це помножити на кількість ракет, то один день бойових дій в Україні коштуватиме США $100 млн., 10 днів - $1 млрд., а одного місяця - $3 млрд..

Пентагон дав згоду на цей запит, оскільки там точно знають, що путінська РФ задіяла для вторгнення величезну кількість техніки, яку потрібно просто знищити на українській території. При цьому головною причиною згоди Пентагону на постачання такої великої партії зброї було те, що українські військові перевершили самих американців щодо ефективності використання Javelin і Stinger, - на 112 пострілів українські військові досягли 100 точних влучень у ціль. Це була плата за скорочення матеріальних і людських ресурсів РФ у цій війні. При цьому американські військові вирішили здійснювати постачання необхідного озброєння без анонсування постачання та різних телешоу (тобто таємно), оскільки мова йде про безпеку військового вантажу. 

Фрілансер Валерій Зміївський

PS

Заробіток в Інтернеті:

https://peer2profit.com/r/164063913361ca2a9d18721/ru

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Цікаве занурення у новий виток пристрасті через роки: рекомендації, як розпалити знову вогник пристрасного кохання
Невирішені конфлікти та непорозуміння можуть стати перешкодою. Навчіться вислуховувати один одного, виражати свої почуття та домовлятися про компроміси. Розв'язання конфліктів буде сприяти покращенню вашого зв'язку та підтримувати пристрасть.
Читати більше