Незабутні враження від поїздки до села Печера (Друга частина)

18 серпня 2016
Марина Попова
Після легкої і розслаблюючої подорожі парком, ми вирішили спуститися до Південного Бугу. Під час екскурсії ми дізналися, що парк умовно можна поділити на дві частини. Це верхній, розташований навколо лікарні (раніше навколо Палацу Потоцьких), та нижній, розташований на схилах і навколо річки Південний Буг. Щоби потрапити в нижній парк, необхідно спуститися зі сходів, що складаються зі 160 сходинок.

Спускаючись сходами, ми потрапили наче в інший світ - світ кам'яних валунів, розкиданих по всьому схилу, і буйної рослинності. Дорогою можна посидіти і відпочити на кам'яних лавочках.
 
Спуск нагадав мені місця Криму: сходинки, покриті мохом, трохи криві від часу, і бажання покупатися в морі. Моря, звичайно ж, ми не побачили, проте купатися ми змогли у водах Південного Бугу. У самому кінці сходинок на камінні можна побачити збережену скульптуру давніх часів.
 
Дорога до нижнього парку обгороджена камінням і тягнеться уздовж річки, що дозволяє насолодитися красою Південного Бугу.
 
Подорожуючи казковими стежками нижнього парку, можна побачити як грають в сонячних променях пороги на річці, таємничі кам'яні гроти, химерні скелі, чапель і журавлів, які гордо ходять по річці в пошуках риби, і вражаючий природний ландшафт.
 
Гарна стаття з історією і старими фотографіями парку і палацу тут: sergekot.com/pechora

Далі дорогою вздовж річки ми пішли в бік дерев'яної церкви Різдва Богородиці. Її купола починають проглядатися серед невеликих скель.
 
Сама церква знаходиться на високій горі над Південним Бугом, на широкому плато, під яким приховані стародавні печери, що дали назву селу. Біло-сині кольори храму створюють враження легкості, спокою і близькості до неба.
 

Цікаві факти: Церкву збудували в 1764 р на місці замку молдавського князя і воєводи Георгія Дуки, правителя Правобережної України, призначеного на цю посаду в 1682 р турецьким султаном. Фундамент і огорожу храму звели з каменю, який служив стінами його палацу.
 


З плато відкривається неймовірна, чудова панорама на долину Південного Бугу.
 


Далі наша подорож продовжилася вздовж річки в напрямку моста в бік села Сокілець.
 


У даній місцевості, наче древній замок над потужним річковим потоком, височить водяний млин. Декоративні башти і витончена прикраса млина збереглися досі, але сама будівля у напівзруйнованому стані.
 

Цікаві факти: Побудував цей замок-млин випускник Петербурзької Академії Мистецтв Ян Гойра в 1899 році. У 1951 р. зі старого млина зробили електростанцію, дерев'яні стіни і перекриття якої в 1992 р. знищила пожежа.
 


Місце дуже гарне. Природний ландшафт навколо замку-млина вражає своєю красою. Недарма ходять чутки, що до даного місця придивляється низка бізнесменів з метою будівництва готелю на такому "жирному" клаптику землі. Як буде - поживемо і побачимо. А поки можна вільно милуватися красою цього краю. Якщо зайти за стіни млина і спуститися до річки, можна побачити каскад порогів, утворений бурхливим потоком води під дамбою, і помилуватися пейзажами навколо дамби і замка-млина.
 


У селі Печора ми з трирічною дитиною були два тижні. Тому заряд позитивної енергії ми отримали в достатку. Нудно нам не було, оскільки щодня здійснювали коротенькі подорожі. Ходили часто в парк Потоцького, піднімалися на гору до церкви, але найбільше любили ходити в бік млина, де нижче плотини можна було покупатися на порогах. Одночасно можна було побувати в душі-шарко (коли сідаєш на камінці, водичка починає масажувати тіло) і поплавати в міні басейні (невеликі водні ванночки між каменями). Ось таку цікаву розвагу ми знайшли для себе. А ще можна просто дивитися на небо і спостерігати за хмарами, насолоджуватися прекрасним видом місцевої околиці та милуватися заходами сонця.
 


Невелике слайд-шоу всіх фотографій можна подивитися тут: fotki.yandex.ru/users/popova-marianna196364/album/542442/slideshow

БАЖАЮ ВСІМ ЯСКРАВИХ ВРАЖЕНЬ І ПОДОРОЖЕЙ ПО УКРАЇНІ !!!!


Незабутні враження від поїздки до села Печера (Перша частина)
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше