Камера iPhone 15 Pro Max: що не розповіли на презентації

6 червня 2024
Редакція

Коли Apple презентує нову серію смартфонів, вони згадують ледь не кожну нову функцію. Але при цьому розробники пропонують таку величезну кількість можливостей, що вказати абсолютно кожну дрібницю неможливо. Тож перед тим як iPhone 15 Pro Max купити, прочитайте цю статтю про можливості камери.

Новий софт для камери

Новизна iPhone 15 Pro Max полягає у камері з п’ятикратним оптичним зумом. Інші сенсори залишили собі попередні функції. Але ж все одно камера робить кращі знімки. Річ у тім, що у сучасній фотографії важливі не тільки параметри камери, але й алгоритми обробки.

Кращій якості фотографій сприяє потужний процесор A17 Pro. Він перший у світі процесор, що має 3-нанометровий чипсет на 19 млрд транзисторів. Нейромодуль може за секунду виконувати 35 трлн операцій.

У iPhone 15 Pro Max є фотонний двигун (Photonic Engine), що використовує потужність чипсета для обробки фото. Ви точно відчуєте його роботу в режимі Smart HDR 5. Проявляє він себе й при нічному зніманні, і при портретах, і на фронтальних знімках.

 

Камера-перископ

Тепер про оптичний зум. На відміну від цифрового він не «з’їдає» якість фотографії. Інженери встановили новий зум, що мав би суттєво вплинути на розміри смартфона. Але завдяки легкому титановому корпусу він став товще на 0,4 мм, але скинув 19 г ваги.

Інші характеристики оптики:

  • світлосила залишилася попередньою — f/2,8, як у 14-ї серії;
  • фокусна відстань збільшилась з 77 мм до 120 мм;
  • стабілізація має тривимірне зміщення сенсора й багаторазове переломлення світла.

Результат таких інновацій — якісніше зображення. Особливо ви це помітите при нестачі світла. Адже змазаних елементів і розмитості стало в рази менше.

Інші можливості камери майже не змінилися. Це стосується ультраширококутової та фронтальної камер, можливостей знімання відео. Проте нові функції камери iPhone 15 Pro Max дійсно наближають її до професійної. Знайти потрібну модель в улюбленому кольорі ви можете на grokholsky.com.

 

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com