Iphone 14: як виглядатиме новинка 2022 року

1 вересня 2022
Редакція

Подейкують, що Apple вніс значні зміни до серії iPhone 14. Компанія представить 14 айфон 7 вересня онлайн. Але ми вже готові обговорити найцікавіші чутки про нову модель.

Особливості

Функціональність iPhone сильно залежать від оновлень iOS. Крім змін процесора та оновлень камери, в апаратне забезпечення можна внести кілька змін, які докорінно змінять роботу iOS.

Apple раніше представила функції, як-от Force Touch та Face ID, які викликали появу функцій операційної системи. Наприклад, якщо провести пальцем вниз із будь-якого кута навколо вирізу, відкриються різні меню.

Дизайн

Якщо вірити чуткам, iPhone 14 і iPhone 14 Max будуть майже ідентичні лінійці iPhone 13. «Міні» витіснить «Макс», але інші функції та дизайн залишаться незмінними.

Є інформація, що професійні моделі втратять виїмку на користь двох отворів різної форми. З’явиться 48-мегапіксельна камера та кращий процесор A16. Проте стандартні моделі можуть не надто відрізнятися від iPhone 13.

Про те, як виглядатиме iPhone 14, нам вперше розповіли ще в березні. Він, як і iPhone 13, мав схожий дизайн із такою ж виїмкою та схожим виступом камери.

Діаграми мали товстіші рамки навколо об'єктивів камер на виступі, що стало новою фічею. А розмір дисплея та рамки залишилися тими ж — 6,1-дюйма.

Кажуть, що в стандартної моделі iPhone 14 Max буде екран 6,7 дюйма. 

Камери

Очікується, що Apple пропонуватиме систему з двома камерами і для iPhone 14. Один ширококутний об'єктив на 12 Мп, інший — надширокий об'єктив на 12 Мп.

Камера iPhone є одним з найбільш важливих аспектів пристрою. Це те, за що користувачі так люблять айфони, — якісна картинка. Apple зазвичай додає нові можливості до своїх камер із кожним поколінням, навіть якщо сам смартфон не сильно змінюється.

Імовірно, Apple переведе свої iPhone Pro на камери з роздільною здатністю 48 Мп. Це оновлення означатиме значний стрибок у фотографічних можливостями. Та очікуйте, що стандартні моделі збережуть 12-мегапіксельні камери.

Припускають, що всі моделі iPhone 14 будуть мати об'єктиви із 7 елементами, або 7P. Однак якість оптики буде кращою в професійній лінійці.

Ще одне потенційне оновлення пов’язане з фронтальною камерою. Apple може перейти на 12-мегапіксельний надширококутний об'єктив, який привнесе до iPhone функціональність Center Stage. Лінійки Mac та iPad мають доступ до цієї функції, тому цілком природно, що вона поширюватиметься на найпопулярніші FaceTim-пристрої.

Компанія також може додати автофокус для кращого відстеження фокусування у відео та викликах FaceTime.

Картинка

Немає інформації, що дисплей iPhone 14 може отримати з погляду технологій і матеріалів. Проте нам дали зрозуміти, що функція ProMotion не доступна для стандартних моделей.

Найбільший iPhone 14 Max, вірогідно, отримає панель дисплея iPhone 13 Pro Max, тільки без ProMotion. Це 6,7-дюймовий дисплей Super Retina XDR із щільністю пікселів 458 пікселів на дюйм.

Відсутність ProMotion означає відсутність постійно включеного дисплея. За чутками, оновлення дисплея отримають Pro-моделі, але новий екран блокування, що налаштовується, як і раніше буде доступний для всіх iPhone під керуванням iOS 16.

Кабелі та роз'єми

Останній перехід порту для iPhone був із 30-контактного на Lightning 2012 року. Це був дуже спірний крок, і користувачі були незадоволені тим, що їхня колекція аксесуарів та кабелів раптово застаріла.

Наступний очевидний вибір — USB-C, оскільки він є наступником Lightning та був розроблений у тандемі з роз'ємом Apple. 

iPhone 14 може мати офіційну підтримку швидкої зарядки потужністю 30 Вт, що значно збільшить потенційну швидкість зарядки. Наразі при 18 Вт iPhone може заряджатися на 50 % за 30 хвилин.

Біометрія

iPhone перейшов на Face ID як найкращий біометричний параметр з iPhone X, але Touch ID залишився на деяких пристроях у лінійці продуктів, як-от:

  • iPad; 
  • iPhone SE;
  • MacBook.

Деякі користувачі віддають перевагу датчику відбитків пальців і хочуть, щоб якась форма біометрії повернулася у флагманські iPhone.

Раніше ходили чутки, що Apple може включити Face ID та Touch ID до iPhone 2022 року, але реалізувати цю технологію виявилося складно. 

Натомість Apple продовжить пропонувати ту саму систему Face ID, яка доступна і в iPhone 13. 

Apple також зменшила потребу в обох біометричних даних, представивши нову функцію Face ID, яка працює з масками. Тепер, коли Face ID увімкнено, він може сканувати тільки ділянку навколо очей людини, щоб автентифікувати користувача.

Процесор

A16 може бути зарезервований для iPhone 14 Pro, а A15 знову буде використовуватися для стандартних моделей. 

Крім того, збереження процесора A15 у новіших моделях скорочує розрив між моделями 2021 і 2022 років. Це означає, що Apple може продовжувати продавати iPhone 13 mini разом із лінійкою iPhone 14 без необхідності оновлювати модель.

Ціни та випуск iPhone 14

Apple має тенденцію знаходити цінову планку та дотримуватися її протягом кількох років. Ринкові тенденції та курси валют іноді можуть впливати на ціни на iPhone, але різкі зміни цін трапляються рідко.

Враховуючи попередні стратегії ціноутворення Apple, ціна iPhone 14, ймовірно, буде дуже схожа на ціну iPhone 13. Однак, якщо в лінійці немає mini, стартова ціна складе 799 доларів.

Утім, що із припущень виявиться правдою, а що — ні, дізнаємося 7 вересня.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше