Де відпочити в Карпатах влітку та взимку

23 червня 2015
Олександра
Карпати - це величні бескиди, представлені одним із наймасштабніших гірських масивів в Європі. Їх можна описувати годинами, не стримуючи емоцій та почуттів. Та ніщо вам не замінить прогулянку цими безкраїм полонинам. Тут є усе, що потрібно для повноцінного відпочинку як разом з дітьми, батьками, так і разом з коханою людиною. В наступних абзацах ми зазначимо відомі місця, де ви можете гарно провести час узимку та влітку.

Куди поїхати влітку

Не вірте тим, хто стверджує, що влітку у карпатських горах нема чого робити, насправді це не так. Найкраща природа, в поєднанні із заповідниками та пам’ятками культури, не залишать байдужими жодного мандрівника.

Серед відомих місць в особливу категорію виділяють такі як:
 
  • Карпатський трамвайчик;
  • Скелі Довбуша;
  • Замки Закарпаття;
  • Полонини Карпат.
     

"Карпатський трамвайчик" 

Єдина вузькоколійна залізниця на території України. Колись, в далекі часи вона слугувала для переміщення дерева та була дуже корисна у виробництві. Після того, як часи змінились, про неї на деякий час забули. Та зараз вона являє собою одну з найвідоміших пам’яток культури.

Скелі Довбуша

Хто ще не чув про скелі Довбуша? Ці величні та здоровенні печери й скелі, які досягають майже 80 метрів у висоту, неможливо забути. Їх прекрасна форма дозволить вам ознайомитись з місцевими пейзажами, насолодитися незмінно ідеальною природою та її витворами. Крім цього, ви поринете в історичні легенди та історії, які ховають ці гірські масиви.

Замки Прикарпаття

Це десятки пам’ятників культури, які були побудовані впродовж багатьох століть різними народами. Їх ніяк не обійти увагою, як і неможливо забути після відвідин. Красиві, таємничі та величні, вони перенесуть вас у світ лицарства, монархів, герцогів та князів. Крім цього, вони приховують багато таємниць, з якими вас познайомить як екскурсовод, так і місцеве населення.

Полонини Карпат 

Полонини Карпат представляють неперевершений пейзаж, який є особливістю цього краю. Ці незабутні види не залишать вас байдужими, дозволивши на повні груди насолодитися приємною атмосферою, чистим повітрям та небувалим почуттям волі. Подаруйте собі чудовий відпочинок в Карпатських горах, залишивши приємні спогади мандрівника на багато років.


Кілька корисних статей для мандрівників про подорожі Україною:
Україна для мандрівників
ТОП-9 замків України, які варто відвідати влітку

Літо 2015: найбільш очікувані українські фестивалі цього року
 

Гірські зимові курорти

Важко заперечувати той факт, що гірські курорти карпатських небосхилів - найкраще місце для відпочинку. Це обумовлено багатьма перевагами. Так, наприклад, велика кількість масивів різного типу дозволить зробити вибір між складними та легкими маршрутами.

Щодо загальної вартості, то оптимальні ціни цієї місцевості близькі навіть європейським відпочивальникам. За відносно невеликі кошти, ви зможете чудово провести час, замовити комфортний номер, а до цього ще й отримати безкоштовні сніданок, обід та вечерю. До того ж сучасні карпатські курорти відрізняються високим рівнем обслуговування, що є одним із вагомих показників для гарного відпочинку.

Серед основних курортів та місцевостей варто виділити такі:
 
  • Славське;
  • Драгобрат;
  • Буковель

А ось кілька фотоальбомів від наших мандрівників - ще одне підтвердження того, що Карпати варто побачити на власні очі:
Осінні Карпати
Карпатські краєвиди
Зимова казка
Ґорґани квітневі
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше