Чому в мене вагінізм: психологічна чи фізична проблема

13 березня 2016
Валерія
Дорогі читачі, особливо жінки, дана стаття стосується делікатної та проблематичної теми, а саме сексуального життя кожної пари. Як нам усім відомо, без статевого життя жодна пара довго бути разом не зможе, але, якщо такі випадки існують, то без скандалів та проблем ця пара не обходиться, оскільки так вже природою в нас закладено – плодитися та продовжувати свій рід.

Щоправда, в наш час продовжувати рід вже так не поспішають, як раніше – людям більш до вподоби просто, як би це відверто не прозвучало, займатися сексом. Навіть у 21 столітті це вже не просто якась фізична потреба, а скоріш хобі, тож без цього діла важко обійтись. Проте, як показує статистика, хоч вона і не до кінця точна через певні причини, в Україні  до 5% молодих жінок страждають на вагінізм, через який статевий акт не може відбутися.

Вагінізм  - це сексуальний розлад, через який м’язи піхви мимоволі скорочуються і чоловічий статевий орган не може увійти. Також ті жінки, у яких є ця проблема, не можуть користуватися тампонами та проходити медобстеження у гінеколога.

На сьогодення лікарі можуть пояснити виникнення цієї неприємної проблеми як і з фізичної точки зору, так і з психологічної, до речі, медики більш схильні пояснювати такий стан психологічними розладами.

З психологічної точки зору можна пояснити відношення дівчини до статевого акту, а саме її емоційний стан. Тут можна перераховувати багато чого, наприклад, як у родині пояснювали сексуальну тематику чи забороняли про це навіть думати, щось по типу "до заміжжя ні з ким спати не можна" або "тільки уяви, як про тебе сусіди казатимуть, якщо побачать, що ти з кимось "зажимаєшся", або усім нам відомий "бабодром": "у наш час дівчина вела себе скромніше, вдома сиділа – допомагала матері по господарству". Звичайно, сприйнятлива дівчина буде боятися батьківського осуду і кожного разу переживатиме через це, тому психологічно сприйматиме секс вже по іншому.

Також психологічно можна пояснити вагінізм, якщо дівчина була зґвалтована – після зґвалтування, зазвичай, дівчата уникають близькості з чоловіками і складно переживають подібну травму. У таких випадках необхідна кваліфікована допомога психолога та обов’язкова підтримка рідних.

Також є випадки, коли вагінізм з’являється після психічних травм, наприклад, у дівчини був сексуальний партнер і він після кожного статевого акту критикував її дії та казав, що вона його не задовольняє і нікого задовольнити не зможе. У так випадках дівчина замикається у собі та вселяє у себе думку, що ні на що не здатна у ліжку. В такому випадку, як зазначають лікарі, дівчині необхідна допомога сексолога, щоб перестати себе звинувачувати в тому, в чому вона не винна!

Фізичні проблеми вагінізму виникають у тих випадках, коли, по-перше, дівоча пліва дуже жорстка і її важко проткнути, по-друге, дівчина перенесла травму або операцію в зоні бікіні, по-третє, природжена аномалія - вагінальна агенезія – відсутність матки. У таких випадках проблема вагінізму може бути вирішена хірургічним методом, який полягає у розрізі ділянки, розташованої між прямою кишкою і піхвою.

Однак лікарі все ж зазначають, що точні причини виникнення вагінізму важко виявити, проте більшість з них закладені саме на психологічній підсвідомості.
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше