5 причин їсти чорний шоколад

6 жовтня 2014
Natalie
Сьогодні шоколад – найпопулярніший у світі смаколик. Щорічно в світі його з'їдають близько 600 тисяч тонн. Французи заснували навіть Всесвітній день шоколаду (11 липня). А найбільше прославилися швейцарські, французькі та бельгійські майстри шоколадних справ.

Почнемо з найголовнішого: як вибрати правильний шоколад, який буде не тільки смачним, але й корисним для здоров'я.

По-перше, слід запам'ятати, що чорний шоколад містить 56-90% тертого какао. Якщо його в складі менше – це не чорний шоколад. По-друге, шоколад повинен містити какао-олію, а не рослинну. Це зовсім різні речі, а виробник, який намагається так здешевити виробництво, просто заробляє на вашому здоров'ї. Ніколи не купуйте шоколад з рослинною олією.
 
Саме чорний, органічний, без різних домішок і начинок, шоколад - найбільш корисний! Він містить безліч антиоксидантів, необхідних організму. А тепер про інші корисні властивості.

1. Радість

Відомо, що при потраплянні в організм людини какао-олії виробляється гормон ендорфін, завдяки якому людина отримує насолоду і відчуття щастя. Згідно з дослідженням американських вчених, задоволення від шоколаду схоже на почуття, яке отримують закохані під час поцілунку.

2. Здоров'я

У какао-бобах міститься магній, який підвищує стійкість людини до стресів, покращує пам'ять, імунітет і нервову систему. Якщо вживати 40 грам чорного шоколаду в день, це допоможе нормалізувати артеріальний тиск і зміцнить судини серця, знизить рівень холестерину і буде хорошою профілактикою атеросклерозу.
 

3. Любов

Шоколаду присвоюють властивості афродізіака, що пояснюється хімічними речовинами, які містяться в ньому.

4. Краса

Шоколад, особливо темний і гіркий, багатий особливими антиоксидантами – поліфенолами, і володіє чудовими тонізуючими властивостями. Крім того, він містить вітаміни і корисні для шкіри мінерали, такі як магній, сірка, кальцій, залізо, мідь, цинк, фосфор і марганець – справжня "комора краси". Не дарма провідні фірми створюють цілі серії косметичних засобів на основі шоколаду.
 

5. Розум

Какао-боби містять магній - мікроелемент, необхідний для нормальної роботи пам'яті. Глюкоза, яка є в темному шоколаді, - основна "їжа" для клітин мозку. Помірне споживання темного шоколаду, в якому містяться флавоноїди, котрі стимулюють роботу мозку, покращує когнітивні навики, стверджують експерти.  
 

Тому, якщо ви хочете отримати від шоколаду всю можливу користь, то надавайте перевагу гіркому справжньому шоколаду, який містить какао-боби. Насолоджуйтесь шоколадом в розумній кількості і будьте щасливі!

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше