Звітує парафія святих Володимира і Ольги у Чикаґо

12 січня 2014
Galyna Ugryna

29 січня 2013 року у приміщенні церковного залу, аудиторії, відбулися інформативні сходини. Програму вела голова комітету сьогоднішніх сходин пані Марія Щерб’юк. Вона запросила на молитву настоятеля храму отця-крилошанина Олега Кривокульського. У наступному виступі перший радний пан Олег Караван привітав всіх з 45-літтям парафії та закликав до подальшої її розбудови: “Зберігаймо наші скарби, бо як не ми, то хто?!” Далі парафіяни та прихожани мали можливість послухати фінансовий звіт, який був складено головою фінансової референтури паном Ростиславом Смиком. Він не тільки навів чіткі цифри приходу коштів та їхнього трансферу, а й порівняння зібраного за певні роки. Є прийняті статті розходів, серед яких українська щоденна школа святого Миколая. Про неї, власне, багато розповіла друга радна президії парафіяльної ради пані Христя Верещак. Вона повідомила присутніх, яких було до 150 осіб, про стурбованість відвідуванням українськими й не тільки дітьми приватної католицької школи святого Миколая. Зі зміною керівництва школи справи почали налагоджуватися, проте проблем ще є чимало. 

У залі сиділи переважно люди старшого віку. Вони так близько приймають потреби церкви, як власні. Люблю спостерігати за їхніми уважними поглядами, намаганням бути залученими до активного життя у церковній громаді, поки є сили!

Друга частина сходин була присвячена розповіді та фільму про перебування отця Олега Кривокульського у Франції та Італії. У пришвидшеному режимі ми переглянули та послухали про значні церковні події у жовтні 2013 року, вітання та настанови Папи Франціска, Патріарха УГКЦ Святослава Шевчука, Апостольського Екзарха Бориса Ґудзяка, святкові Літургії у Франції, де королева Франції Анна, донька Ярослава Мудрого, збудувала храм у містечку Санліс; і тепер аж, через 1000 з малим років, українці знову будуть мати свій духовний оплот у країні краси. І зараз зібралося чимало українців, які живуть у Франції, на урочистості, поклали квіти у знак пам’яти жертв Голодомору та помолилися на Літургії під Тріумфальною аркою, розповіли про хвилюючі враження від усвідомлення величі української нації та її перспективності у розбудові духовності світу. 

Отця Олега було запрошено також і в Італію, де він колись навчався, на святкування 50-річчя УКУ та перенесення мощів св. Йософата до Базиліки св. Петра.

Дякуємо отцеві Олегу за працю, за можливість дізнатися про рух зближення конфесій християнського світу та роботу очільників нашої церкви у важкий час зсувів політичної платформи в Україні.

Коли не знаходиш твердині під собою, знайди час на молитву - відкриється тобі...
 

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше