Зустріч Нового 2014 року в українському Культурному Центрі

18 січня 2014
Galyna Ugryna

Щоразу тільки грудень на поріг - з’являється відчуття, що ти боїшся спізнитися і не застрибнути  на сходинку трамвайчика зими, яка заскочила тебе легкою віхолою, хрустким льодком під шинами і мурашником людей, що  нескінченним потоком заходять та виходять з вертушок магазинів, де, як у джиновій безлічі товарів, знайдеться  щось особливе, яке не вернеться з подарунковим сертифікатом на свою поличку у магазині після подяки і штучного захоплення, а буде тою потрібною серцю, тілу, хобі тощо річчю, після вручення якої  почуваєшся посланцем самого св.Миколая або Сантою.

Подарунки заготовлені. Святковий одяг на новорічний вечір придбано. Так. Залишилося подумати, де ж його провести. 

Кінець 2013 - го був якийсь невпевнений у собі: у залах  парафій, де зазвичай відбуваються всі святкування, керувалися числом дзвінків на номери організаторів. Звідси і виплила “картина олією”: не всі парафії змогли вчасно подати рекламу і зібрати належне число гостей вечора, аби знати, як розстаратися з підготовкою. Тому до  Культурного Центру при парафії  святих Володимира і Ольги, як на місце традиційних свят та інших імпрез,  зібралася велика кількість бажаючих провести поточний і зустріти Новий Рік. 

Сотні людей під акомпанемент легенької хурделиці  31 грудня увечері з’їздилися  до гостинного осередку українців у Чикаґо...Ошатні дами й пани неквапом здавали речі у гардероб та займали місця за вказаними на квитках столами. Блискучі очі, вечірні парфуми, жвавий рух дітей поміж дорослими. 

Зал був прибраний неординарно: всі стільці, на відміну від інших років, коли атласні білі банти створювали різдвяний настрій, тепер двоїлися синьо-жовтими стрічками, вказуючи на події у час, коли ми зустрічаємо Новий Рік, час змагань з самим собою, насамперед, коли потрібно змінюватися режим влади у нашій країні тужних мрій, а й зсередини, усвідомлюючи, що  ось - твій вклад у зміну світу, бо, змінивши себе, зміниш все навколо... 

Ведуча вечора Галина Угрина (так, це - я!) привітала учасників свята і наголосила на хвилюючий час зібрання, коли Україна зібрала на головному майдані країни кращих синів і доньок на знак протесту проти злочинів урядової верхівки . Ми - далеко, та шлемо свої кошти на допомогу учасникам Євромайдану, від нас їдуть туди громадські активісти та церковні діячі на кількісну і духовну підтримку тим, що стоятимуть, допоки досягнуть потрібного результату. Настала пора не пасивного спостереження за діями інших, а руху кожного громадянина у напрямку до прогресу. І сьогодні приємно бачити багатьох у залі, які і на чиказьких мітингах беруть участь, і на хліб заробляють, і відпочити вміють! 

Було представлено музикантів гурту “Мрія”: Михайла Демберецького (акордеон), Тараса Демберецького (клавішні), саксофоніста гурту Романа Панька; висловлено подяку менеджеру культурного Центру Ярославі Абрам’юк та кухонній команді за святкові столи. Знаючи, як люблять учасники вечора почитати, подивитися на себе на святкових фотографіях, а ті, що не потрапили, -  хоча би розважитися чиєюсь радістю, я оголосила, що від сьогодні репортажі за моїм підписом про події в українській громаді, фото із цікавих місць та інтерв’ю можна буде читати  на сайті www. uamodna.com (На столі - святковий флайєр від нашої аґенції UA Modna) У всіх соцмережах можна також знайти наші матеріали і стати членом команди    креативних людей, таких, що творять і перетворюють.

Власне програма вечора не була обтяжливою, бо за столами зійшлися не випадкові люди, а цілі компанії.  Чувся  веселий гомін, розпочалися уже звичні  фотосесії після вітання ведучої, музичного вступу ансамблю та першого бокалу. Дітей прийшло на цей раз багато, поскільки публіка була  молодого віку, на відміну від минулого року. Діти люблять грати, танцювати і з ними хотілося бавитися цілий час! Але також дорослі потребували своєї частки уваги, тому і жарти, ігри, лотерея - все сприяло доброму настрою людей. Музика  була така запальна, що деколи хотілося і перепочити, вийти на свіжий сніжок магічної новорічної ночі  і занести дух  заметілі  у коло танцюючих...

Наступного разу, враховуючи побажання цього, зробимо справжній бал з музикою старовини, щоби мести якщо не шлейфами, то подолами суконь паркет у мінуетах, мазурках, котільйонах, вальсах...(о,  солодкі мрії!)  

А ще би було краще, якби новорічне свято гуляли у багатьох місцях Чикаґо, з тим, аби кожен почувався комфортно і у не надто тісній компанії.  

Бармени Степан та Іван  гостинно наливали, музики безперервно грали, старий рік молодечо добігав кінця...

У певний момент, діставши з-під столів коробки з капелюхами, наколками, трубками, свистульками, блискучою мішурою, наливши у бокали шампанського, рахуючи до 12, народ залихоманило у пошуку по-справжньому важливих побажань у прийдешньому році.  І ВІН настав!!! Кошлатою від піднятих з бокалами рук гусінню рушили пританцьовувати  по залі під джінгл-белл  майже всі гості! Це було по-дитячому  весело!

Розгорілися  справжні веселощі. Чомусь абсолютно впевнено відчувалося, що все буде гаразд і в країні рідній, і у тій, де живемо, і в усьому світі...Що розум людський не дасть закотитися під плінтус історії, що духовність стане платформою нових зрушень, і ми станемо учасниками і свідками стрімкого росту України серед інших європейських країн. Першою думкою для всіх у залі, власне, була думка про наш  край. 

Подивіться на наше свято, знайдіть себе на світлинах, формуйте свою мрію як конкретне втілення, об’єднуйтеся з родиною, друзями, адже Євромайдан нас переконав: люди доброї волі гуртуються і творять Божу волю любові на землі.

Доброго всім 2014 року! Аґенція UA Modna бажає всім міцного здоров’я, любові й злагоди, миру, милосердя, нових українських сімей   та здорових у них діток, цікавої і добре оплачуваної роботи, здійснення найсміливіших мрій та пізнавальних подорожей. З усіма Різдвяними та Йорданськими святами вас, люди!  

Більше фотографій тут.
 

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше