Зубна імплантація: кому потрібна та як доглядати

28 лютого 2023
Редакція

Зубні імплантати — це медичні девайси, які хірургічним шляхом імплантують у щелепу для відновлення здатності людини жувати або відновлення її зовнішнього вигляду. Вони забезпечують опору для штучних (фальшивих) зубів, як-от: коронки, мостовидні протези або зубні протези. Зубні імплантати можуть істотно поліпшити якість життя і здоров'я людини, яка їх потребує. Детальнішу консультацію можна отримати тут: https://implant-studio.com.ua/implant-ua.html.

Рекомендації щодо їхнього встановлення та переваги

  • Відновлюють здатність жувати.

  • Відновлюють косметичний вигляд.

  • Допомагають зберегти щелепну кістку від зменшення внаслідок втрати кісткової маси.

  • Зберігають здоров'я навколишньої кістки та ясен.

  • Допомагають утримувати сусідні зуби стабільними.

  • Покращують якість життя.

Звісно, не всім вони потрібні, і є певні ризики їхнього встановлення. Перш ніж вибрати зубні імплантати, поговоріть зі своїм стоматологом про можливі переваги та ризики, а також про те, чи потрібна вам ця процедура. Виберіть найкращий варіант для вирішення вашої проблеми.

Якщо стоматолог назначив вам імплантацію зубів, ось більше інформації, щоб ви могли розібратися, що дадуть вам імплантати, а також як за ними доглядати.

Загалом імплантати не тільки можуть покращити вашу посмішку та підвищити впевненість, а ще відновити жувальну здатність зубів. За допомогою імплантатів ви можете насолоджуватися їжею та продовжувати вести звичний спосіб життя, до якого прагнете. Більше ніякого дискомфорту!

Але для того, щоб отримати чудову посмішку та скористатися перевагами імплантатів, слід дотримуватися певного режиму, щоб у належний спосіб доглядати за ними.

Далі обговоримо деякі найважливіші кроки догляду за стоматологічними імплантатами:

1. Використовуйте щітку з м'якою щетиною

Перше, що ви повинні зробити після  зубної імплантації, — замінити стару зубну щітку. Інвестуйте в м’яку, нейлонову щетинну щітку, оскільки такі щітки ніжні до протезних зубів.

Щітки з жорсткою щетиною можуть подряпати поверхню імплантатів; їх не рекомендують стоматологи. Ви також можете використовувати флосери та йоржики для очищення важкодоступних ділянок.

2. Зубна нитка та флосери

Відсутність нитки може спричинити проблеми з вашими зубами, а також імплантатами. Це тому, що частинки їжі, як правило, відкладаються навколо ваших імплантатів. Оскільки важко дістатися до кожної ділянки рота, бактерії накопичуються, викликаючи наліт. Флосери — чудова альтернатива нитці, якщо остання здається незручною у користуванні.

3. Уникайте використання продуктів з агресивними компонентами

Вам слід уникати продуктів, які є агресивними до ваших імплантатів. Наприклад, деякі зубні пасти та ополіскувачі рота мають абразивні хімічні речовини, які можуть завдати шкоди вашим «штучним» зубам. Абразивні компоненти можуть викликати біль і дискомфорт. Тому розумно інвестувати в засоби гігієни рота, затверджені стоматологами, й уникати будь -яких продуктів з інтенсивним ароматом.

4. Уникайте куріння та алкоголю

Крім того, що спричиняють проблеми зі здоров’ям, куріння та вживання алкоголю також можуть пошкодити ваші імплантати. 

Куріння або вживання під час процесу загоєння може завдати шкоди імплантатам.

Вам слід кинути курити та пити, поки вразливі ділянки не загояться. 

5. Тримайтеся подалі від липкої та жорсткої їжі

Клейкі та тверді продукти пошкоджують імплантати. Волога їжа, як правило, прилипає до зубів і викликає стоматологічні проблеми. Жорстка їжа може зламати і відколити ваші імплантати. Як результат, вам може знадобитися їхній ремонт, що призведе до додаткових витрат.

Уникайте лід, жорсткі цукерки, сухофрукти, стейки, хрусткий хліб та карамель.

6. Ніколи не пропускайте рекомендовані прийоми в стоматолога

Хоча імплантати можуть вирішити багато стоматологічних проблем, вам слід відвідати стоматолога для профілактики та чекапу стану зубів. Регулярні огляди та глибокі чистки мають важливе значення для того, щоб ваші зуби, ясна та імплантати залишалися у хорошій формі.


Спробуйте запланувати відвідування свого стоматологa двічі на рік.


Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше