"Золотий глобус-2016": повний список переможців

12 січня 2016
Аліна
Сімдесят третя церемонія вручення нагород премії "Золотий глобус" за заслуги в галузі кінематографу і телебачення за 2015 відбулася 10 січня 2016 року у готелі Беверлі-Хілтон (Беверлі-Хіллз, Лос-Анджелес, Каліфорнія) 

Церемонія транслювалася в прямому ефірі на каналі NBC, її в четверте вів британський комік Рікі Джервейс.73-тя щорічна церемонія "Золотий глобус" підійшла до завершення, і тепер нам відомі імена всіх володарів кінопремії цього року.
 
Церемонія вручення премій почалася з номінації "Краща актриса другого плану", яку з п'яти претенденток отримала Кейт Уінслет за роль у кінострічці "Стів Джобс" (Steve Jobs). Варто сказати, що це вже четверта статуетка акторки.
 
У такій же номінації для серіалів, міні-серіалів або фільмів для телебачення "Кращою актрисою другого плану" стала Мора Тірні за роль в серіалі "Коханці" (The Affair).
 
В Номінації "Краща актриса телесеріалу або комедії", перемога дісталася Рейчел Блум за роботу в стрічці "Божевільна колишня" (Crazy Ex-Girlfriend).
 
Кращим телевізійним серіалом/комедією став "Моцарт в джунглях" (Mozart in the Jungle).
 
Перемогу в номінації "Кращий актор міні-серіалу або телефільму" отримав Оскар Айзек за роль у стрічці "Покажіть мені героя" (Show Me A Hero).
 
Нагорода за роль другого плану в серіалі, міні-серіалі або телефільмі дісталася Крістіану Слейтеру, який зіграв у картині "Містер Робот" (Mr. Robot).
 
Кращим музичним супроводом фільму була визнана робота композитора Енніо Морріконе. Його роботу можна почути в картині "Мерзенна вісімка" (The Hateful Eight). Отримувати нагороду вийшов автор сценарію - Квентін Тарантіно.
 
Кращим актором в драматичному серіалі став Джон Хемм за роль у фільмі "Божевільні" (Mad Men).

Кращим у комедії був визнаний Метт Деймон за головну роль у стрічці "Марсіанин" (The Martian).
 
Нагороду в номінації "Кращий анімаційний фільм" здобула комп'ютерно-анімаційна стрічка "Думками навиворіт" (Inside Out).
Свою першу статуетку отримав і Гаель Гарсія Бернал в номінації "Кращий актор серіала (комедії чи мюзикла)".
 
Несподівано для всіх в номінації "За кращу акторську роль другого плану" перемогу здобув легендарний актор голлівудських бойовиків Сильвестр Сталлоне. Статуетку він отримав за роботу в картині "Крід" (Creed).
 
Нагороду в номінації "Кращий сценарій" отримав Аарон Соркін за його біографічну художню кінострічку "Стів Джобс".

Серед фільмів іноземною мовою переміг угорський драматичний кінофільм "Син Саула" режисера Ласло Немеша. 
 
Несподівано, але заслужено, нагороду в номінації "Краща актриса міні-серіалу", отримала епатажна співачка Lady Gaga. Вона знялася в серіалі "Американська історія жахів: Готель" (American Horror Story: Hotel).
 
"Найкраща пісня для кінофільму" - композиція "Writing's on the Wall", яка стала головною темою фільму "007: Спектр" у виконанні британського співака Сема Сміта.
 
Серед драматичних серіалів перемогу здобув "Містер робот"(Mr. Robot).
 
Перемогу в почесній номінації "Кращий режисер" отримав Алехандро Гонсалес Іньярітту за картину "Легенда Х'ю Гласса" (The Revenant).
 
Статуетку "Золотого глобуса" в номінацій "Краща жіноча роль (комедія чи мюзикл)" отримала неперевершена Дженніфер Лоуренс, яка знялася в комедійно-драматичній стрічці "Джой" (Joy).
 
За найкраще виконання ролі в драматичному кінофільмі "Золотий глобус" отримала американська красуня Брі Ларсон. Її роботу можна побачити в канадсько-ірландської стрічці "Кімната" (Room).
 
Кращою актрисою драматичного серіалу стала Тараджі Пі Хенсон за свою роль в "Імперії".
 
Статуетку в номінації "Краща чоловіча роль (драма)" отримав талановитий Леонардо ді Капріо за головну роль в картині "Легенда Х'ю Гласса" (The Revenant).
 
Також, цей фільм здобув визнання в номінації "Кращий художній фільм-драма".

Нагадаємо, що премія "Золотий глобус" присуджується з 1942 року за результатами голосувань акредитованих при Голлівуді іноземних журналістів. Також вважається, що "Золотий глобус" - це свого роду генеральна репетиція перед "Оскаром".
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше