ЗНО-2017: революції 1917 року

22 травня 2017
Simple History

На початку XX століття українські землі були в складі Росії та Австро-Угорщини. А в ході першої світової війни українці змушені були воювати в арміях двох військово-політичних блоків. Тобто для українців ця війна була братовбивчою.

В лютому 1917 в Петрограді, в Росії, відбулася революція. До влади прийшов Тимчасовий уряд. Він мав вирішувати безліч проблем у державі, що воювала з 1914 року.
 


Російська імперія була багатонаціональною державою і провадила політику великодержавного шовінізму щодо народів, які мешкали на її території. Тому не дивно, що, під впливом лютневих подій у Петрограді фактично по периметру Росії починаються національно-демократичні революції. Так, в Білорусі, на Кавказі, в Середній Азії з'явилися національні державні утворення. На чолі кожного стояли свої національні уряди.

А на українській території було створено Українську Центральну Раду. Вона діяла з березня 1917 по квітень 1918. До неї увійшли представники усіх провідних національних партій, студентських, культурно-освітніх, наукових товариств, і навіть духовенства. Головою було обрано М. Грушевського, заступниками — Винниченко і Єфремова.

В червні 1917 року, після проголошення Першого Універсалу, створили й уряд української автономії — Генеральний Секретаріат.
 


В 1917 політична ситуація змінювалася дуже швидко. Якщо навесні обговорювали лише як досягти автономії, то восени і взимку мова йшла про незалежну Україну. За час свого існування Центральна Рада пройшла фактично весь шлях державотворення: від проголошення автономії до незалежної держави УНР.



Як же запам'ятати події 1914 - 1922 років, як не заплутатися в датах, прізвищах, назвах урядів та державних утворень​.

Якщо ви терміново готуєтесь до ЗНО - вам стане у нагоді наш курс: за кілька днів ви опануєте великий обсяг інформації і зможете значно підвищити свій бал на тестуванні. Записуйтесь тут:
www.eduget.com/uk

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше