Зневага до Бога у фільмі "Паранормальне явище: Примарний Світ"

29 жовтня 2015
Валерія
Цієї осені українці мають змогу піти на черговий фільм серії "Паранормальне явище". Цього року стартувала п’ята частина цього жанру жахів – "Паранормальне явище: Примарний світ".

Зазвичай, я не ходжу на сеанси фільмів жахів, тому що дуже вразлива до несподіваних страшних сцен та моментів, які притаманні даному жанру. Але цього разу вирішила зробити виняток та піти на легендарну стрічку "паранормальних явищ".

Звісно, як повідомляє короткий опис фільму, - цей сеанс був дійсно страшним та нервовим: інтригуюча музика, страшні несподіванки, крики тощо. Ну просто насолода для любителів фільмів жахів!

Проте, є одна річ, котра мене дуже обурила – боротьба зла і добра! Справа в тому, що у фільмі головні герої звертаються за допомогою до священика, аби він врятував їхню доньку від зла. Звичайно, пан отець погоджується на прохання стурбованих батьків. Він вирішує порадитись зі своїми колегами, як краще вчинити з дівчинкою, а також паралельно шукає інформацію про силу, яка "прийшла" за дитиною.

Через деякий час священик повертається до будинку героїв із планом, як прогнати демона, котрий полює на дитя. План мав подіяти: простирадло, яке замочили у святій воді повинно було схопити демона, молитви – прогнати темну силу, а намальоване коло – не впустити демона до дівчинки та її рідних. Але, як ви гадаєте, чим все закінчилося – усіх вбили по черзі, а за допомогою дитини демон набув людського виду з диявольською силою!

І ось той момент, який мене розлютив – у фільмі чітко показують, що диявол може бути сильніший за Бога! Невже люди, котрі знімали цей фільм, свідомо несли інформацію, що ніякі молитви та віра в Бога не допоможуть, коли навколо тебе діється чортівня? Це ж справжнє блюзнірство, показувати всьому світові, що Бог невзмозі протистояти силам зла та врятувати людину, котру ж сам і створив!

Тобто виходить, що глядач, переглянувши цей фільм, може засумніватися у релігії та силах добра! Завжди кажуть, що молитви та віросповідання врятують душу людини та будуть оберігати її від темних сил. Ніякі екстрасенси, відьми, чаклуни не врятують людину, коли з нею відбувається чортівня! Лише Бог та Боже слово допоможе у боротьбі із нечистю, адже його слово сильніше, тому що він є творцем нашим!

Даний фільм показує геть інше і зло отримує перемогу – народжується у світі людей завдяки краплі крові дівчинки, а на додачу вбиває усю її родину та священика! Тобто, свята вода та молитви не врятували родину, хоча відомо, що вся нечисть боїться святої води, і саме ця вода знищує зло!

Згадайте усі фільми жахів, котрі ви передивлялися впродовж життя – у всіх сюжетах герої, котрі воюють із темними силами, використовують святу воду і вона завжди їм допомагала. А тут простирадло, котре замочили у цій воді, навпаки – ніякї шкоди незавдало демонові! Тобто вже йде зневіра навіть у силі святої води!

Недарма священики кажуть маленьким діточкам кожної ночі читати молитву, тому що приходить янгол-охоронець та оберігає дитину від нічних жахіть і ніяке зло не чіпатиме її!

Геть інша версія у фільмі – дитина та батьки ніяких молитов не читали, коли нечисть вже достатній час мешкала в будинку, а почали лише тоді, коли їх поросив священик під час проганяння демона, але їх не вистачило для цієї місії.

Звичайно, це лише фільм жахів, котрий не повинен мати щасливого кінця, проте дана картина несе негативне ставлення до Біблії та Бога!
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Виталия Коклюшко Виталия Коклюшко 4 листопада 2015
Да и за собой бы последили, что не статья - то разврат и прелюбодеяние. Грешно это, когда человек не человек прежде всего, а сгусток похоти.
Виталия Коклюшко Виталия Коклюшко 4 листопада 2015
Святитель Феофан Затворник пишет: "Вся благодать, идущая от Бога через святой Крест, святые иконы, святую воду, мощи, освященный хлеб (артос, антидор, просфоры) и др., включая Святейшее Причастие Тела и Крови Христовых,— имеет силу лишь для тех, кто достоин этой благодати через покаянные молитвы, покаяние, смирение, служение людям, дела милосердия и проявление других добродетелей христианских. Но если нет их, то эта благодать не спасет, она не действует автоматически, как талисман, и бесполезна для нечестивых и мнимых христиан (без добродетелей)".
"Чудеса исцелений происходят и в наши дни, и они бесчисленны. Но чудесных действий святой воды удостаиваются лишь те, кто приемлет ее с живой верой в обетования Божия и силу молитвы Святой Церкви, те, кто имеет чистое и искреннее желание изменения жизни, покаяния, спасения. Бог не творит чудес там, где хотят видеть их только из любопытства, без искреннего намерения воспользоваться ими к своему спасению. "Род лукавый и прелюбодейный,— говорил Спаситель о своих неверующих современниках,— ищет знамения; и знамение не дастся ему". Чтобы святая вода принесла нам пользу, будем заботиться о чистоте души, о достоинстве наших помыслов и поступков".
(Архимандрит Амвросий (Ермаков))
Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше