Знамениті українці. Микола Левчук

26 серпня 2016
Ігорішка
Архітектор - фахівець, який за допомогою матеріально-технічних ресурсів створює проект організації простору. Професія охоплює організацію всіх рівнів просторового середовища: від малих форм до великих територіальних систем. Діяльність архітектора зумовлена вимогами часу та науково-технічним прогресом.

Кожна епоха вирізняється своїм баченням організації простору — стилем, що є похідною естетичного втілення науково-технічного прогресу та суспільних вимог до середовища. Проте рисою архітектора є прагнення поліпшити середовище, в якому ми живемо, максимально його ідеалізувати і тим самим створити новочасний стиль. 

Одним із видатних архітекторів України є Микола Антонович Левчук. Народився 25 серпня 1939 року в с. Володимирець Рівненської області. Вищу освіту отримав у Київському інженерно-будівельному інституті на факультеті архітектури. Після закінчення навчання, у 1967 році отримав роботу в проектному інституті Молдгіпробуд в м. Кишеневі. Працював за фахом. Через 4 роки перевівся в проектний інститут Києва "Київпроект". Особливий талант майстра дозволив стати очільником творчих колективів архітектурно-планувальних майстернь, а в 1990 заснувати власну майстерню "М. Левчук".

Серед численних робіт Миколи Левчука - Київський Партіарший собор Воскресіння Христового, готель "Турист" у Києві, станіція метрополітену "Площа Льва Толстого", сектор аеропорту "Бориспіль". Найважливіший містобудівний проект Миколи Антоновича - житловий масив Теремки-2. Він автор понад 70 робіт, які є унікальними. Проекти експонувались на міжнародній виставці в Женеві (1999р.), міжнародній виставці "Експо-2000" та щорічних тематичних виставках.
 
За особливі заслуги й неперевершений талант знаменитий архітертор був удостоєний звання Заслуженого архітектора України, народного архітектора України, медалями "В пам'ять 1500-річчя Києва" та "Ветеран праці", орденом "Знак пошани". Також неодноразово ставав лауреатом архітектурних конкурсів на кращий проект і будівлю року. 

Архітектор повинен досконало орієнтуватись в сучасності та вміти передбачати майбутнє. Адже об'єкти, створені ним, як правило, "живуть" довше за свого автора.
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше