Зміни - це боляче?

2 листопада 2021
Ella Matviychuk

Зміни - це боляче?

Перш ніж дати відповідь на це запитання, дозволь розповісти історію про орла. Тобі вона, мабуть, відома.

З давніх давен орлів вважали благородними, могутніми та мужніми птахами. У кожного вони асоціюються з силою, мудрістю, розумом та відвагою. І не даремно. Коли орел старіє, його пазурі відростають настільки, що полювати ними стає неможливо. Дзьоб вигинається так, що спожити їжу він просто не здатен, а пір'я важчає, стає обвислим і унеможливлює політ. Тоді у птаха є два шляхи - помирати повільною смертю або пройти шлях довгого та болісного перевтілення.

В своєму гнізді, далеко у горах, орел збиває старого дзьоба об каміння. Поки дзоб відростає - птах голодує. Далі, після того як дзьоб оновився, орел видирає ним старі пазурі, щоб на їх місці відросли нові. Коли пазурі відростають, орел висмикує ними старе пір'я. І як тільки на місці старого пір'я з'являється нове, коли дзьоб та пазурі оновлюються, орел знову може літати та полювати.

Якщо провести аналогію між нашим життям та життям орла, можна побачити дещо спільне.

Іноді в житті трапляються ситуації, коли здається, що все йде коту під хвіст. Складається враження, ніби ти зайшов в глухий кут і виходу немає. Ти його просто не бачиш. Ти стоїш з широко розкритими очима, а перед тобою невизначеність. Хочеться сісти, обпертися об холодну стіну і закричати. Настільки гучно, наскільки це можливо.

В цей момент головне втриматися. На ногах, на колінах. Не важливо. І ні в якому разі не впадати у відчай. Не дарма кажуть: "Кінець - це коли земля на домовину падає", тому якщо ти стоїш на обох ногах - радій, в тебе є можливість зробити крок. Якщо ти на колінах - це шанс піднятися. В будь-якому випадку головне - це дія. Навіть якщо вона маленька, незначна, практично невидима. Це перемога над відчаєм та бездіяльністю.

Перші кроки даватимуться важко, болісно. Це як відривати якусь частину себе. Щоб рана загоїлася, необхідно забрати з неї весь бруд, каміння, скалки. Очитстити її. Буде боляче, так. Але в результаті рана швидше загоїться і не залишить після себе шраму, а лише згадку про той біль, який довелося витерпіти.

Не бійся змін, не бійся болю, який вони приносять. Будь сильним та мужнім. Будь терплячим та не здавайся. Коли здається, що все закінчилось, це саме той момент, коли необхідно зробити ривок...

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com