Жорсткі топери: з якого матеріалу виготовляються та кому підійдуть

3 жовтня 2024
Редакція

Якщо ваш диван з часом пом'якшав та деформувався, ви стали відчувати дискомфорт під час сну та перестали висипатися, не поспішайте з ним прощатися. Розгляньте можливість купівлі жорсткого топера, здатного повернути дивану колишній комфорт та зручність.

Матеріали, для виготовлення жорстких топерів

Жорсткі матраци топери виготовляються як з натуральних, так і штучних матеріалів, а також можуть мати комбінований склад.

Лідером серед наповнювачів у твердих матрацах є латексна кокосова койра. Це натуральний жорсткий матеріал з високими ортопедичними якостями. Характеризується довговічністю, відмінним повітрообміном, але має досить високу вартість.

До складу виробів зі штучним наповненням можуть входити:

  • холлофайбер: це синтетичне, неткане полотно, універсального застосування. Легко відновлює форму, не деформується з часом;
  • холкон: це матеріал, який одержують із дрібного витого поліефірного волокна шляхом термічної обробки;
  • струттофайбер: виготовляють із поліефіру з вертикальним розташуванням волокон.

Ці матеріали використовуються для підвищення жорсткості матраца та для посилення ортопедичних властивостей спального місця. Топери зі штучними наповнювачами економніші за ціною.

Кому підійдуть жорсткі топери

Жорсткість дуже важлива і для формування опорно-рухового апарату дітей та підлітків. Щоб забезпечити розвиток хребта без патологій та супутніх захворювань, ортопеди настійно рекомендують створювати для дітей спальне місце із жорсткою поверхнею. Крім того, купити топер 160х200 середньої жорсткості рекомендується професіональним спортсменам та людям з великою вагою.

Щільна поверхня для відпочинку підійде також для тих, хто страждає на захворювання, як-от міжхребцева або міжреберна грижі, протрузії. Пов'язано це з тим, що таке люди потерпають від вираженого больового синдрому.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com