А чи знаєте ви, скільки існує видів жіночого взуття?

28 листопада 2014
Юлія Грушецька
Бетт Мідлер якось сказала: "Дайте дівчині правильне взуття — і вона завоює світ". Оскільки видів його багато, то кожна може обрати собі пару до вподоби.

Та чи задумується жінка, скільки ж видів взуття насправді існує сьогодні?

Якщо запитатись, можна почути доволі багате різноманіття. Прозвучить: "лабутени", "лодочки", "ботільйони", "оксфорди", "чобітки", "босоніжки", "балетки"," кеди", "кросівки","теніски" і т.д.

Проте є такі види взуття, про які, мабуть, вам і відомо, але не всі знають як вони правильно називаються. До вашої уваги топ-10 пар з найдивнішими назвами :

1) Апрески (Apres ski) - з французької перекладаються як "після катання на лижах". Багато хто їх називає "балонові чоботи":
 
2) Броги (Brogues shoes) - з англійської "черевики", багато хто плутає їх з оксфордами, проте це вже інша історія:
 
3) Валлабі (Wallabee) - прообраз класичних індійських мокасин:
 
4) Вінклпікери (Winklepicker boots) - чобітки з подовгуватим носком:
 
5) Гуараче (Huarache shoes) - плетені капці з резиновою підошвою:
 
6) Дезерти (Desert boots) - повсякденні замшеві черевики висотою до щиколотки з шкіряною або гумовою підошвою і двома парами отворів для шнурівок.
 
7) Дербі (Derby shoes) - це чоловічі оксфорди для жінок, але із закритою шнурівкою:
 
8) Еспадрильї (Espadrille) - популярні літні капці:
 
9) Лофери (Loafers) - зручні туфлі на низькій підошві:
 
10) Мюлі (Mules) - суперечлива модель взуття з відкритою п'ятою, що мала особливу популярність у 90-х роках і нагадувала своєрідні шльопанці на каблуку:
   
Можливо ви і знали про існування цього взуття, та чи знали, як саме воно називається? :)

Думаю, є ще кілька пар, про які я забула та які мають дивну чи смішну назву. Ви про такі знаєте? Тоді записуйте в коментарях. Мені буде цікаво дізнатись щось нове.
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як запобігти крадіжкам у магазині
Світ роздрібної торгівлі швидко розвивається, і коли ви керуєте величезною кількістю запасів, безпека стає важливою увагою. Крадіжка, вандалізм та шахрайство — це лише деякі проблеми, з якими стикаються роздрібні магазини щодня.
Читати більше