Жіноче царство "Каралєвна"

3 вересня 2015
Oleksandra Orlova

Перший українодівочий сайт гарного настрою “Каралєвна" виник із чудового та зухвалого задуму. Дві давні подруги: Слава Світова та Мирослава Кошка, від природи наділені письменницьким талантом та гарним смаком, почали працювати над створенням інформативно-розважального веб-майданчика для жіночої аудиторії. Скоро до них приєдналася журналістка Оленка Некрасова з власними ідеями та родзинками, і врешті цікавий, стильний та веселий проект "Каралєвна" з’явився на світ, аби щодня доводити, що кожна дівчинка (будь-якого віку, звісно) гідна трону і корони.
 


Ідейна натхненниця проекту — журналістка та письменниця Слава Світова втілює в собі всі якості "Каралєвни": вона яскрава, талановита, мрійлива і дуже цілеспрямована, а ще напрочуд життєлюбна та весела дівчина. Я вирішила дізнатися у Слави, якою стала "Каралєвна" за два роки існування.
 


Все розпочиналося з ідеї і кількох лайків на Фейсбук, потім ми запустили демо-версію сайту, згодом додали найцікавіші фішки і почали активно працювати над тим, аби нас побачили і почули. І якщо найперший задум був запустити україномовний сайт з цікавим дівочим контентом, то з часом ми вийшли з віртуального простору у реальний, почали спілкуватися з нашими Читачками-прихильницями-подругами, виникла ідея організувати дівочі вечірки, а згодом ми розшилися і до культурно-мистецьких, літературних, музичних і просто розважальних заходів. Уже зараз за плечима у нас велика кількість цікавих івентів, і я впевнена, що ми накреативимо ще більше!


Чому саме така оригінальна назва "Каралєвна"?

Ми обрали дійсно незвичайну іронічну назву для свого задуму, яка створила відповідний настрій всього проекту. Чому "Каралєвна"? Бо бути Каралєвною не означає виглядати модно чи гламурно, це особливий стан душі! Коли рішучість і впевненість гармонійно поєднуються з ніжністю, тонким гумором та мрійливістю. Коли ти просто отримуєш кайф від життя і ловиш кожен момент!
 


І що ж являє собою "Каралєвна" сьогодні?

Можна окреслити три напрямки нашої роботи: по-перше, це розважально-інтелектуальний дівочий портал, тобто медіа-підтримка у вигляді статей, інтерв’ю, анонсів, реклами; по-друге, дівочі вечірки, культурно-мистецькі заходи, соціальні, благодійні та арт-проекти; і нарешті розвиваючі заходи для дівчат/жінок — ми влаштовуємо семінари, лекції з експертами, тощо.

Виходить, що "Каралєвна" не просто вийшла за межі веб-простору, вона стала унікальним і напрочуд різнобічним проектом.

Дійсно так. За два роки ми багато чому навчилися і чимало встигли. Ми весь час збагачуємо родзинки-фішки сайту; зустрічаємося з талановитими, непересічними людьми, які розповідають про себе і свій шлях до успіху нашим читачам, працюємо над концепцією та випуском сезонних міні-журналів-тізерів; не залишаємо без уваги суспільно-корисні справи.

Тобто "Каралєвна" — не тільки цікаві тексти та красиві картинки, це живі люди, готові надихнути і поділитися досвідом. Це не тільки вечірки та тематичні свята, але й оновлений дитячий майданчик чи благодійна акція, для збору коштів на потреби української армії. Це не лише віртуальний простір, це речі, які дійсно можна потримати в руках: подарункові коробочки "Файні витребеньки", й наша гордість і втіха — книжка кумедних дівочих історій "Балачки про все на світі".

 


Розкажи про ваш книжкой досвід із "Балачками".

У кожної дівчини є цілий наплічник цікавих та веселих історій за плечима, а ще – бажання цими історіями поділитися з подружками, посміятися, пригадати щось разом. Не є винятком і ми, п’ять авторок збірки кумедних дівочих історій під назвою "Балачки про все на світі" (Мирослава Кошка, Оленка Некрасова, Марина Братко, Віоліна Ситнік, Слава Світова).

От тільки ми вирішили піти ще далі – оформити такі історії у книжку й презентувати їх читачам – для відмінного настрою! Цю книжку можна читати будь-де, у довжелезній черзі до стоматолога, в парку на лавочці, у метро і вдома у зручному кріслі. Головна її роль – викликати усмішку у читача!

Ми знайшли мега-талановиту художницю, Олену Гаврищук, саме вона створила барвисту сонячну палітурку, яка одразу кидається в очі, а також намалювала ілюстрації до історій. На наш подив, книжка набула популярності, двічі потрапляла до рекомендацій книгарні "Є", а у одному із популярних столичних інтернет-магазинів з продажу книжок навіть отримала статус - "Хіт продажів".

Звісно, це слугувало шаленою мотивацією для нас і, сподіваємося, вже зовсім скоро у книгарнях містах з’явиться ще одна наша весела книжечка – уже яскравого зеленого кольору! Тримаймо кулачки!

 


"Каралєвна" — це кропітка командна робота, яким чином ви знаходите потрібних людей, як тримаєте зв'язок і плануєте заходи?

Як відомо, коли очі горять і серце прагне Дива, довкола тебе з’являється позитивний енергетичний вихор, який у буквальному сенсі починає втягувати-притягувати до тебе потрібних тобі людей! Команда формувалася поступово, є люди, які і до сих пір з нами, а є люди, котрі вже пішли своїм не менш цікавим і насиченим шляхом. Це нормально. Так і має бути.

Зараз у команді нас п’ятеро, плюс, інтерн-журналіст, яка виявила бажання долучитися до нас на момент проходження своєї журналістської практики — чим ми були надзвичайно втішені! У кожного є свій шматок роботи, зазвичай, кожен робить те, що у нього найкраще виходить: хтось пише статті і бере інтерв’ю, хтось малює красиві картинки та афіші, хтось фотографує та знімає відео, хтось домовляється з важливими партнерами, а хтось бігає на зустрічі і обговорює робочі питання.

Команда спілкується онлайн, плюс, ми регулярно здибаємося, аби напланувати купу івентів, поштурмувати мозок і просто поспілкуватися-посміятися.

Вся ця різнобічна діяльність і колоритні заходи передбачають співпрацю з різного роду людьми та організаціями. Яким чином ви обираєте потрібних?

Ми співпрацюємо з цікавими і талановитими людьми. А таких у нас в Україні є дуже багато! Ми відкриваємо нові імена, популяризуємо нові бренди. Співпрацюємо з тими, хто любить свою справу, хто робить її добре, хто рухається вперед, до своєї цілі, і на шляху своєму усміхається.
 


Ви багато зробили за ці два роки, а які подальші плани у творців "Каралєвни"?  

Приємно усвідомлювати, що зараз проект уже живе своїм життя: притягує нових людей, нові можливості. Звісно, є багато планів. Але хтось колись із великих сказав: спочатку зроби, а потім розкажи!

Якщо вас зацікавила ця стаття, радимо вам також почитати:

Жанна Куява: "Творчість завжди бере гору"
Редгрейн Лебовські: "Мабуть, я настільки полюбила книги, що з часом вирішила написати свою"
Мануфактури України, або "Made in Ukraine" з душею

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше