Жінки, які змінили світ: Діана

2 вересня 2019
Ліля Колісник

Леді Діана Френсіс Спенсер (1 липня 1961 р.  31 серпня 1997 р.) була першою дружиною Чарльза, принца Уельського. Протягом шлюбу з 1981 року і аж до розлучення в 1996-му її називали "Її Королівська Величність Принцеса Уельська". Після розлучення з принцом Уельським в 1996 році Діана перестала бути принцесою, до того ж втратила вище королівське звання. З чого ж усе почалося?

www.rd.com

Весілля принца Чарльза і принцеси Діани

Весілля відбулося в соборі св. Павла в Лондоні в середу, 29 липня 1981 р., До 3,500 запрошених гостей (включаючи пані Паркер Боулз та її чоловіка - хрещений батько королеви Єлизавети) приєднався приблизно 1 мільярд телеглядачів по всьому світі, аби побачити грандіозне дійство. Діана була першою за довгий час англійкою, яка вийшла заміж за спадкоємця престолу. Востаннє таке було у 1659 році, коли леді Анна Гайд одружилася з герцогом Йоркським та Олбані, майбутнім королем Джеймсом II. 

https://uznayvse

 Розрив шлюбу 


Усередині 1980-х років її шлюб розбився на друзки; подія викликала пригнічення у людей і стала справжньою сенсацією для світової преси. Мовляв, і принц, і принцеса Уельські спілкувалися з пресою через друзів, звинувачуючи один одного в тому, що їх шлюб загинув. Чарльз відновив свої відносини з Камілою Паркер Боулз, у той час, як у Діани були свої романи. 

https://www.rd.com

Принцеса Діана. Благодійність


Принцеса Уельська прославилася своєю підтримкою благодійних проектів. Вона проводила кампанії проти замінування земель та допомогала жертвам СНІДу.

У квітні 1987 р. Діана стала першою знаменитістю, яку сфотографували, коли та зняла рукавичку, аби привітатися з ВІЛ-інфікованою людиною. Її внесок у зміну громадської думки про хворих на СНІД підсумував у 2001 року Білл Клінтон на лекції "Діана, принцеса Уельська. Лекції про СНІД". Він сказав: "У 1987 році, коли така кількість людей все ще ставилася упереджено до контакту з людьми, які мають СНІД, принцеса Діана сиділа біля однієї з них і тримала за руку. Вона показала світові, що люди зі СНІДом не заслуговують на ізоляцію, а мають право на співчуття та доброзичливість. Це допомогло змінити світову думку і дало надію людям із синдромом набутого імунодефіциту. Вчинок жінки став вагомим внеском у порятунок життів людей, які знаходились під загрозою ".

http://www.uk.rowland98.com

Принцеса Діана також робила таємні візити, щоб допомогти людям зі СНІДом, які були невиліковно хворі. За словами медсестер, вона з'являлася без попередження, наприклад, в хостелі Mildmay у Лондоні, з конкретними вказівками, щоб про ці візити не дізналися засоби масової інформації.

Принцеса Діана та її протипіхотна кампанія 

По суті, її найбільш видатний вчинок - це візит до Анголи у січні 1997 року, коли відвідала, будучи Міжнародним VIP-волонтером Червоного Хреста, людей, яким вдалося вижити, у лікувальних установах. А також брала участь у навчальних заходах з вивчення небезпеки знаходження мін безпосередньо навколо будинків і сіл. Фотокартки Діани, яка ходила біля мінного поля у у спецодязі, побачив увесь світ.
У серпні того ж року вона відвідала Боснію разом із організацією осіб, які вижили. Її інтерес до протипіхотних мін був таким через травми, до яких вони призводять, і травмують дітей, навіть після закінчення конфлітку.
Діану визнали всюди за вплив на підписання урядами Великої Британії та інших країн Оттавського договору в грудні 1997 року. Уже після її смерті підписали міжнародну заборону на використання протипіхотних мін. 

Смерть принцеси Діани


31 серпня 1997 року Діана загинула в автомобільній катастрофі в одному з дорожніх тунелів Парижа разом зі своїм другом та коханим Доді Аль-Фаєдом та їхнім водієм Анрі Паулом. Охоронець Фаєда Тревор Ріс-Джонс - єдина людина, яка пережила зіткнення. У гибелі принцеси звинуватили журналістів, які, як повідомляється, намагалися її сфотографувати і почали гнатися за автомобілем на високій швидкості. З того часу слово "папараці" пов'язують саме із смертю Діани.

https://uznayvse

Ні в кого не виникає сумніву, вона дуже любила своїх дітей, які залишились без матері. Любила життя і намагалася бути собою. Вона запам'яталася усім як "Королева наших сердець". А це, мабуть, більше, ніж офіційний титул.

www.rd.com

Обкладинка - www.uk.rowland98.com

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

7 причин наважитись на плазмотерапію волосся
Густе, довге, шовковисте волосся завжди вважається предметом особливої елегантності, краси та розкоші. Жінкам, яким пощастило перейняти здорове волосся генетично, з цим моментом набагато легше. А ось пацієнтів, що борються за кожну здорову волосину, варто підтримати дієвими рекомендаціями та порадами від спеціалістів галузі трихології.
Читати більше