Жінки гинуть від екстремальної спеки частіше за чоловіків

23 липня 2022
Irina

Щоб дійти такого висновку, фахівці проаналізували наслідки хвилі аномальної спеки, яка була зафіксована 19 років тому у Франції. З урахуванням однакового віку рівень смертності у жінок був вищим на 15%, ніж серед чоловіків.

Вчені вважають, що вся справа в різній інтенсивності потовиділення та роботи серцево-судинної системи у двох ґендерів. Крім того, у жінок підвищується температура тіла після овуляції до кардіоваскулярних особливостей. Разом з тим особливо небезпечна спека для літніх жінок, але вік далеко не головний фактор ризику.

«Грубо кажучи, люди похилого віку пітніють вдвічі менше, ніж молоді, а жінки – вдвічі менше, ніж чоловіки. Іншими словами, тіла літніх жінок найгірше віддають тепло», – йдеться у статті.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com