Жанна Кальман: "Бог про мене забув!"

Жанна Кальман встановила світовий рекорд тривалості життя - 122 роки і 164 дні. Мабуть, долі просто подобалося, як живе мадам Кальман. Жанна - француженка, вона народилася в Арлі.
 

psychology-age.ru

Коли побудували Ейфелеву вежу, їй було 14 років. В цей час вона зустрічалася з Ван Гогом. "Він був брудний, погано одягнений і похмурий" розповіла вона про художника в 1988 році на честь його сторіччя в одному з інтерв'ю. У 85 років вона займалася фехтуванням, а в 100 їздила на велосипеді.
 

izuminki.com

Вона жила самостійно без сторонньої допомоги до 110 років (!) і лише згодом переїхала до притулку.

Жанна Кальман в 114 років знялася в кіно, в 115 перенесла операцію на стегні, а в 117 - кинула палити. І не тому, що погано себе почувала. Просто коли вона майже втратила зір, їй було неприємно кожного разу просити прикурити.
 
У свої 90 років Жанна, у якої не залишилося спадкоємців, уклала договір з 47-річним юристом Раффрі: він мав успадкувати будинок старенької в обмін на те, що буде кожного місяця до її смерті виплачувати їй ренту. Вартість будинку приблизно дорівнювала сумі, яку він виплатив би за 10 років. Проте доля не стримала усмішки. Раффрі не тільки платив Жанні протягом 30 років, але й помер раніше, ніж вона, у свої 77, а виплати по закону продовжила його вдова.

Зрештою Раффрі переплатили ринкову суму апартаментів більш ніж в два рази. До речі, вдова адвоката дуже тепло відгукнулася про Жанну: "Вона була особистістю! У мого чоловіка були прекрасні відносини з мадам Кальман."

І до, і після смерті Кальман були спроби оскаржити її рекорд офіційного довгожителя, але й досі жодна спроба інших отримати звання найстарішої жінки планети так і не була підтверджена документально.
 

izuminki.com

Жанна вважала секретом своєї довговічності і відносно молодого вигляду оливкову олію, яку вона вживала в їжу і якою змащувала шкіру; обожнювала портвейн і з'їдала майже кілограм шоколаду в тиждень. Вона завжди додавала часник в м'ясо і рибу.

Вислови мадам Кальман:

"Бог про мене забув!"
"У мене всього одна зморшка, і я на ній сиджу".
"Я закохана у вино".
"Я була немолода вже сто років тому".
"Молодість - це стан душі, а не тіла. Тому я ще зовсім дівчисько, просто останні 70 років погано виглядаю."
"Всі немовлята - прекрасні."
"Завжди посміхайтеся. Так я пояснюю причину свого довголіття."
"Якщо ви з чимось не можете нічого вдіяти, не переживайте через це."
"У мене величезне бажання жити і хороший апетит, особливо до солодощів."
"Я ніколи не користуюся тушшю для вій, тому що багато сміюся до сліз."
"Я погано бачу, погано чую і відчуваю себе погано, але все це дурниці."
"Мені здається, що я помру від сміху."
"У мене залізні ноги, але, якщо бути відвертою, вони почали потихеньку іржавіти."
"Я отримувала задоволення у будь-якому зручному випадку, я дотримувалася принципів моралі, і мені немає про що шкодувати. Мені пощастило."

 

pinterest.com

В одному з інтерв'ю кореспондент на прощання сказав їй: "Побачимося! Можливо, наступного року..." На що Кальман кинула: "Чому б і ні? Ви не так уже й погано виглядаєте!"

Коли Жанну на 120-му дні народження запитали, яким, на її думку, виявиться майбутнє, мадам дала геніальну відповідь: "Дуже коротким".
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Елеонора Елеонора 8 червня 2015
Прошу пробачення, Жанна Кальман народилася в Арлє, а не в Орлі!
Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше