“Записничок мандрівника”: CouchSurfing – модно, корисно, цікаво!

1 серпня 2016
Ольга Польова

Українці люблять подорожувати. Навіть дуже люблять! Хоча останні статистичні дані містять невтішні показники – лише близько 35% українців бували у Європі, та лише 5% перетинали кордон Сполучених Штатів. Часто причиною такої сумної статистики є неплатоспроможність. Прийнято вважати, що подорожі та мандрівки – це виключно задоволення для заможних. Мабуть, якщо межа ваших мрій – це п’ятизірковий готель з All Inclusive у Туреччині, тоді справа дійсно лише в грошах.


Але, є одне "але": щороку все більше молодих (не віком, а душею!) людей в Україні відкривають для себе досі незвідані країни, чарівні місцини різних куточків планети Земля і витрачають на це мінімальні кошти. Як таке можливо? Відповідь проста: велике бажання, вільний час, зручний наплічник, гаджет з інтернетом та www.couchsurfing.com :)



Статті до теми:
Як виглядає Україна з висоти пташиного польоту
Куди поїхати на відпочинок влітку?
Одесса имеет что сказать....
Мандруймо Україною

 


CouchSurfing – дослівно перекладається, як "диванний серфінг". І якщо одразу дане визначення здається абсурдним, то ближче знайомство з цим ресурсом усе розкладе по поличкам. Пропонуємо  читачам UaMona невеличку "інструкцію для початківців" -  яка ж вона спільнота "каучсерферів".
 


Для кого ця спільнота? Для всіх і кожного! Незалежно від вашого матеріального становища, незалежно від того, чи є у вас закордонний паспорт чи немає – "каучсерфінгом" можна займатись навіть в межах свого міста. Ресурс дає можливість бути "хостом" – приймати мандрівників з усіх країн на ночівлю безкоштовно. Така опція дозволяє не залишаючи звичного простору знайти нових друзів, дізнатися більше про іноземців та культуру й звичаї їхніх країн і просто попрактикуватись в іноземних мовах. 
 


Годувати та супроводжувати гостей під час прогулянок містом ви не зобов’язані – вони цього не очікують, але власна ініціатива все ж залишається за вами. Головне, потрібно вказати скільки спальних місць у вас є, яке їх розміщення в квартирі (будинку) та які саме ці місця – ліжка, матраси чи просто вільна підлога, на якій можуть заночувати мандрівники з власними спальними мішками й карематами.
 


Усі опції на сайті доступні лише після попередньої реєстрації, де ви чітко вказуєте свої персональні дані з міркувань безпеки. Можна бути лише "хостом" чи "мандрівником", а можна й поєднати ці дві іпостасі. В такому разі у календарі доведеться зазначити дні, вільні для прийому гостей.


Статті до теми:
Архітектурні шедеври України
8 музеїв Києва, які обов'язково варто відвідати
JUST LVIV IT: улюблені місця Львова
Містами України...

 

Останнім часом соціальна мережа CouchSurfing, яка дозволяє спілкуватись з однодумцями, пересікатись з ними на різноманітних заходах та компануватись для спільних подорожей, набуває все більшої популярності.
 


"Каучсерфери" – це люди, котрі надають перевагу туризму з зануренням у культуру та побут мешканців країни, яку відвідують. Якщо вам близький саме такий погляд на життя і ви бажаєте долучитись до CouchSurfing-спільноти – рекомендуємо для початку зареєструватись "хостом" та прийняти кількох мандрівників. Вже після того, як на вашу адресу в профайлі залишать позитивні та добрі відгуки – можна сміливо вирушати у подорож, попередньо забронювавши місце  у "хоста". Бронювати слід кілька місць одночасно, адже плани в людей мають властивість змінюватись, але обов’язково попередити про свою відсутність завчасно.
 


Насолоджуйтесь мандрівками, спілкуванням та новими емоціями. Можливо, щоби відкрити для себе світ, варто спершу відкрити для нього власні двері! 

Однак, плануючи свою подорож, не забувайте, що і в Україні є на що подивитись. Ось, наприклад:
Кам'яні велети України
ТОП-9 замків України, які варто відвідати влітку
Україна для мандрівників
Кам'яні велети України

 

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Roksolana Yusypchuk Roksolana Yusypchuk 10 лютого 2014
Вже скільки 4ула про кау4серфінг)) треба спробувати нарешті!
Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше