Запасний аеродром

21 вересня 2017
Ірина Власенко
Чи доводилося вам коли-небудь виступати в ролі запасного аеродрому або ставитися до когось так, наче він для вас має цінність лише в якості запасного варіанту? Кажуть, на безвідді і рак риба, але варто тільки потрапити в "рибні місця", про "раків" одразу ж забувають. Проте вони ж теж люди, мають свою гідність, амбіції, бажання, потреби й сподівання на те, що в них бачать не другорядний і додатковий, а основний зміст.
 

Як потрапляють в запасні?

Як міркує іноді самотня дівчина або жінка, до якої проявляє увагу хлопець або чоловік не в її смаку? "Нехай хоч хтось буде! Хоч в кіно є з ким сходити, поспілкуватися, прогулятися, а то все одна та одна". Всім жінкам подобається чоловіча увага. Чому б і ні. І в кіно, і в ресторан, і нічний клуб ... Як друзі… Тільки ось дружба ця не зовсім дружба, поклавши руку на серце, скажіть чесно. Адже тут явне використання іншої людини в своїх корисливих інтересах.

Так само і чоловік може використовувати жінку в якості запасного аеродрому або причалу, куди можна в разі потреби або просто від нудьги забігти на кілька годинок, злити свій негатив, набратися позитивних емоцій, іноді отримати відмінну порцію борщу і котлет, випрасувану сорочку, випрані шкарпетки й навіть почищене взуття (є і такі запасні аеродроми, з усіма зручностями й повним сервісом - all inclusive).
 

Без обіцянок, без зобов'язань, без образ

Всі ми вільні люди, чому потрібно обов'язково прив'язуватися до когось одного, бути йому зобов'язаним, вірним і бачити в ньому єдиний варіант долі. Звичайно, вступаючи в такі відносини, люди розуміють, що в будь-який момент можуть з них зіскочити, тобто наставити "типу коханому" носа. Адже при появі на горизонті дійсно гідної кандидатури, хто залишиться на запасному аеродромі? Навіть не зважаючи на те, що цей запасний вже закоханий по вуха і жити не може без свого партнера. Кому тепер цікаво, що насправді відчувають ці люди - раки на безвідді.

Ну, з ними більш-менш зрозуміло. Нещасні бідолахи. Можна тільки поспівчувати й трохи зневажливо відзначити: "Сам винен, навіщо дозволив використовувати себе в якості запасного? Думав, твій лайнер тільки у тебе приземляється? Думала, йому настільки сподобаються твої котлети, що він ні за що не захоче лангустів? Наївна..."

Але послухайте, звідки ж було знати, що тебе всього лише використовують як резервний варіант, адже "лайнер" начебто цього не афішував, як раз навпаки, всіляко створював видимість того, що партнер головний і основний?

Залишимо це на совісті "лайнера". І спробуємо допомогти потенційному потерпілому, поки він ще перебуває в ейфорії своєї впевненості, що його "лайнер" не знає координат інших аеропортів, що він сліпий, глухий і орієнтований тільки на нього.
 


Як не стати запасним?

Перше правило будь-якого аеропорту, який приймає літаки: в той момент, коли вони приземляються, він для них є основним, тобто єдиним. До цього факту можна ставитися по-різному:
 

  • Можна використовувати його на повну, отримуючи максимум задоволення від того, що маєш в дану хвилину і не думаючи про завтрашній день.
  • Деякі намагаються чимось зачепити лайнер, щоб він обов'язково повернувся. Це може бути й сервіс "все включено", і нетрадиційні послуги, типу масажу п'ят, небувалих емоцій чи нечуваних слів. Зрештою, можна обшивку пошкодити, відкрутити шасі, викрасти й заховати в надійному місці рульове колесо або ще якусь важливу деталь. І натякнути, мовляв, такі бувають тільки в нас. Так що завжди чекаємо.
  • Зрозуміти й прийняти той факт, що всі ми можемо бути один для одного запасними і тимчасовими. І ставитися до цього спокійно і з розумінням. Адже, якщо не ваш це "лайнер", навіщо він вам? ("Якщо до іншого йде наречена, то невідомо, кому пощастило...") За великим рахунком, все у світі відбувається так, як має відбуватися. І якщо це не ваш "літак", перехрестіть його на прощання і забудьте про нього.
 

Але ось тут найцікавіше: "Як дізнатися, що ви випадково перетнулися? Що і він для вас - всього лише залітна пташка, і ви для нього - тимчасовий притулок?" Не переживайте, навіть якщо ви не зрозумієте цього відразу, то обов'язково відчуєте згодом, від вашої уваги й ваших почуттів це точно не вислизне.

Друге правило аеропорту: не погоджуйтеся бути запасним ніколи й ні за що. Майте почуття власної гідності й сміливість сказати собі і партнеру: "Я себе не на смітнику знайшов і маю власну гідність і власну гордость. Якщо тобі ніде приземлитися сьогодні, я прийму тебе. АЛЕ один-єдиний раз, щоб ти визначився, чи готовий бути зі мною, чи будеш перечікувати у моїх ангарах свою тимчасову самотність і користуватися моїми сервісами? Вибач, я так не можу, тому що це зрада самого себе і того лайнеру, який сяде на мою злітну смугу і більше нікуди не буде тікати. Тільки у справах. І завжди повертатися!"

Третє правило аеропорту: тримайте в справності свої навігаційні прилади, не дозволяйте замилюватися погляду, забиватися вухам (скільки б локшини на них не навісили). Найголовніше, слухайте свою інтуїцію і своє серце. І ніколи не ламайте себе заради випадкових боїнгів. Свій літак і сам буде берегти ваші злітні смуги й ніколи не пошкодить їх. Ваше серце, ваш розум, ваше внутрішнє єство відмінно розуміє, ваш це лайнер чи тимчасовий. Не вводьте диспетчерів в оману.
 

Не користуйтеся чужим місцем!

Багато людей живуть разом не тому, що люблять один одного і хочуть бути разом, а тому що:
 

  • бояться самотності,
  • їм нудно,
  • так треба,
  • родичі втомили питаннями, чому ти один,
  • так всі живуть,
  • удвох легше пережити труднощі,
  • час настав і т.д.
 

Але в цьому випадку ви займаєте чуже місце і проживаєте чужу історію. По суті, крадете чужу вам людину в того, кому вона могла бути близькою і кого могла зробити щасливим. І з ким могла стати щасливою сама. АЛЕ і ви від цього не отримуєте те, що повинні були б отримати, якби поруч з вами був той, хто вам потрібен. Не користуйтеся чужим місцем, постарайтеся знайти своє!

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше