Замки Італії, в яких живуть примари

30 серпня 2018
Annie

З року в рік Італія приваблює натовпи туристів, які, купуючи квитки в країну моря, вина і сонця, переслідують різні цілі. Хтось хоче поніжитися під гарячим сонечком на одному з піщаних пляжів, хтось бажає оглянути місцеві визначні пам'ятки, відвідати музеї та дізнатися щось нове, а хтось одразу прямує в Мілан на шопінґ. Однак існує ще один вид туристів: так звані «мисливці за привидами», які шукають в замках Італії примарних істот. То в які ж замки і чому відправляються любителі таких гострих відчуттів? Які примари живуть в Італії?

Замок Санта-Севера (Santa Severa)

У цьому старовинному замку 12-го століття, який знаходиться в декількох кілометрах від італійської столиці, живе, мабуть, найвідоміший привид країни. За розповідями місцевих жителів і туристів, яким «пощастило» опинитися тут, у замку, постійно лунають стогони, скрипи і кроки, а всередині приміщення і зовсім рухаються різні предмети.

Як стверджують археологи, недалеко від замку їм вдалося знайти кладовище на кілька сотень могил. До цього місця можна віднести побиття Святий Севери за її небажання відректися від християнської віри. Дівчина померла насильницькою смертю, що, за словами «мисливців за привидами», і могло послужити виникненню її примари в замку. Пляж однойменного містечка Санта-Севери з 2000-річною історією, є відмінним варіантом спокійного відпочинку на морі і для тих, хто не бажає втрачати зв'язок з Вічним Містом. У самому місті немає готелів, значить, немає і туристів.

Замок Поппі (Castello Poppi, Castello dei Conti Guidi)

Невелике містечко Поппі славиться розповідями про потойбічну силу ось уже протягом багатьох років. Вперше похмурий замок колись належав династії Ґвіда, згадується в писемних джерелах в 1191 році. Історики кажуть, що в цьому замку часто проводилися лицарські турніри, в яких в битві на смерть брали участь найкращі. З тих часів минули століття, а середньовічні лицарі так і не можуть опустити мечі: із замку регулярно лунають характерні звуки, що нагадують тупіт копит коней, дзенькіт сталі та крики.

Місцеві жителі також із задоволенням розкажуть вам легенду про княгиню Матильду, яка після смерті свого чоловіка приймала в своїх покоях молодих коханців. Після ночі любові дама проводжала чоловіків просто в яму, вкриту лезами, на дні якої бідолахи і гинули. Жителі містечка, дізнавшись про підступність княгині, заживо замурували її в стінах замку, де вона до цього дня регулярно з'являється в обліку привида.

Замок Монтебелло (Castello di Montebello)

Замок Монтебелло, який знаходиться неподалік від курортного містечка Ріміні (Rimini), вже давно зберігає старовинну легенду про маленьку дівчинку Гвендолін, дочку місцевого чиновника. Гвендолін народилася альбіносом - світле волосся і біла шкіра сильно виділяли дівчинку серед її однолітків.

Однак в ті часи такий колір волосся і шкіри вважалися потворними, а в деяких регіонах Італії і зовсім асоціювалися з нечистою силою, тому батьки дитини фарбували її локони в інший колір. Але волосся дівчинки реагувало на фарбу досить дивно: у якій би колір не фарбували локони маляти, її волосся ставало блакитним. Гвендолін називали «блакитною дівчинкою» (bimba azzurra). В один сонячний день малятко, як завжди, гралася з м'ячиком, коли несподівано вибухнув грім і почалася гроза. Після того, як буря вщухла, виявилося, що Гвендолін зникла. З того часу дівчинку ніколи не бачили. Проте місцеві жителі регулярно повідомляють про дивні шуми в підземеллях замку: їм чується плач і сміх дитини.

Джерело: italy4.me

Фото: vice.com.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com