Закутавшись в холодний плед, а в руках ледве тепла кава...

31 грудня 2017
Наталія Войтюк
Здавалося б, яка різниця - є кохана людина чи немає. У вас є любляча сім’я. Коротко кажучи, ви маєте все. Але все одно, здається, що ви один проти всього світу, тому що не маєте лише коханої людини.

Відразу з’являється просте питання. А що, хіба важко знайти когось? Ні, якщо вам все одно на почуття іншої людини, за дорогі подарунки ви згодні на все, і шукаєте взаємовигоду у відносинах. Але якщо ви хочете лише справжніх відносин, коли головне це взаємні почуття, повага один до одного, увага, обійми, турбота, то це вже, здається, неможливим. Знаєте, як казав видатний французький письменник-мораліст: "щира любов схожа на примару: всі про неї говорять, але мало хто її бачив". Взагалі, мені іноді здається, що в нашому світі вже немає справжньої любові. Дівчата кричать, що їм потрібні дорогі подарунки і сніданки в Парижі, а хлопці, розуміючи це, намагаються "купити" дівчат. Як на мене, це схоже на абсурд. Боюсь навіть думати, що може бути далі.

В одиноких людей часто трапляється таке неприємне відчуття, коли вони згадують, що самотні. Серце стискається, а в очах з’являється море, руки починають тремтіти і найстрашніше, що в такі моменти ці люди розгублені й не знають, як зібрати себе до купи. За вікном -7 градусів, а вони сидять вдома, закутавшись в холодний плед, а в руках ледве тепла кава. І тільки в цей момент починають розуміти, як важливо відчувати, що маєш кохану людину. Коли лише думки про те, що ви комусь потрібні, гріють так, що в холод вам здається, що настало літо.

Сильні духом люди через якийсь час, усвідомивши, що своїм поганим внутрішнім і зовнішнім станом не здатні щось змінити, різкими рухами витирають сльози. Згадують цитати, що "все приходить у свій час для тих, хто вміє чекати" та "життя любить нагнітати морок для того, щоби потім яскравіше блиснути своєю світлою стороною". Дістають раніше заховану на чорний день плитку шоколаду. Шоколад ... Шматочок за шматочком ... Поки не стане так солодко, що перестане бути сумно. Заспокоюються. Потім намагаються відволіктись, згадують про навчання, хобі. Занурюються в роботу, щоби просто не згадувати про самотність. Коли маєте чим зайнятися, хіба ви думаєте про те, що ви самотні?
 


Для самотніх дівчат найжахливіше, коли близькі люди їм говорять, що ви гарна, ніжна, мила, справжня, вірна. А вони розумом начебто розуміють це, а серце відмовляється вірити в ці слова, бо як може така дівчина бути самотньою? Вони починають шукати в собі недоліки, намагаються їх виправити, коротко кажучи, починають знущатися над собою, щоби бути тим самим "ідеалом", якого насправді немає. Потім, через якийсь час розуміють, що все було марно. І знову вони розгублені і не знають, що робити.
 
Здається, що це все сумно, але й в таких ситуаціях можна знайти свої дивні  плюси. Той, хто відчув на собі всю гіркоту самотності, в майбутньому буде більше берегти і цінувати свої стосунки.

А цінувати потрібно прості речі: чашка гарячого чаю в холодний вечір, букет ромашок у спекотний день, милі записки, щирі слова, турбота, ніжність. Ви тільки уявіть, в похмурий день, коли немає настрою, ви замерзли, взагалі нічого не хочеться, починаєте думати, що у вас все погано. Здавалося, що вже день зіпсований і нічого не допоможе. Думки перебиває набридливий дверний дзвінок, ви роздратовані й злі йдете, щоби подивитися хто там. Відкриваєте двері, а там стоїть ваша кохана людина і тримає в руках коробочку з вашими улюбленими цукерками або печивом. Вже й день не такий похмурий і гарний настрій, і в обіймах легше зігрітись. Хіба для щастя багато потрібно? Навіть ще Коко Шанель казала, що "справжнє щастя коштує недорого: якщо за нього доводиться платити високу ціну, значить, це фальшивка".
 
Схоже на те, що це все дрібниці. Багато хто скаже: "Мені й одному добре". Але це все маска, під якою всі намагаються сховати свої справжні відчуття. Насправді дуже важливо відчувати себе потрібним.

Люди, яким є кому побажати доброго ранку та солодких снів, ви іноді навіть не уявляєте, які ви щасливі. Не забувайте любити та берегти своїх коханих. Лише вони в холодний вечір можуть зігріти вас теплом своєї любові.

А самотнім хочу сказати, щоб не переймались. Все ще попереду. І однозначно ви ще будете щасливим, просто почекайте. Все приходить у свій час. І, так.. Ви вже не одинокі. Я з вами :)
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com