Захворювання шкіри: чому важлива правильна діагностика

13 січня 2023
Редакція

Шкіра людини є важливим органом, що виконує багато функцій: захисна, терморегуляційна і навіть дихальна. У здорової людини шкіра має гарний вигляд. Вона чиста, міцна, гладка. Будь-які проблеми зі здоров’ям відразу відбиваються на шкірному покрові. Порушення травлення, алергії, гормональні збої, інфекції сигналізують висипами, свербінням, плямами.

Безкоштовне стокове фото на тему «дотик, захворювання шкіри» стокове фото

Діагностувати захворювання та призначити ефективне лікування зможе дерматолог в Києві — лікар, що знається на патологіях шкіри. Дерматолог — це загальна назва, такі лікарі мають більш вузьку спеціалізацію:

  • дерматовенеролог — лікує хвороби та інфекції, що передаються статевим шляхом;
  • трихолог — займається проблемами волосистої частини голови;
  • дерматолог-онколог — діагностує та видаляє новоутворення на шкірі, розглядає патології родимок;
  • косметолог — приділяє увагу зовнішньому вигляду.

Будь-які зовнішні дефекти дуже помітні та приносять пацієнту крім фізичного дискомфорту ще й психологічні комплекси. Псоріаз, вугрі, папіломи виглядають вкрай неестетично. Дерматологи клініки Оксфорд Медікал діагностують та призначать ефективне лікування, щоб позбавити пацієнта страждань.

Методи діагностики

Дерматологія — це медична галузь, яка займається патологіями шкіри, волосся та нігтів. Будь-які прояви та симптоми, що з’являються на шкірі, можуть бути сигналом про захворювання внутрішніх органів та систем організму. Тому висипів чи прищів непросто позбавитись за допомогою тільки косметичних засобів. Дерматолог використовує комплексний підхід в лікуванні, щоб повернути шкірі здоровий вигляд.

Лікар діагностує хвороби за допомогою наступних методів:

  • візуальний огляд;
  • використання лампи Вуда;
  • пошарове скобління;
  • шкіряні тести;
  • гістологія;
  • біохімічні аналізи.

Порушення функцій органів ШКТ, імунні та гормональні збої, алергічні реакції стають причинами шкірних висипів. Тому прибрати причину — ось головна мета лікування.

Коли треба звернутись до дерматолога?

Навіть при незначних змінах стану шкіри, волосся або нігтьових пластин треба записатись на консультацію до дерматолога. Тягнути не варто, тому як на початку розвитку хвороби її простіше вилікувати. Не треба чекати загострення стану.

Досвідчений дерматолог встановить причину розладу та призначить препарати. Або ж дасть направлення до алерголога, імунолога, гастроентеролога чи ендокринолога.

При появі висипів та свербіння, зміні вигляду родимок, випаданні волосся, появі лупи чи розшаруванні нігтів потрібен візит до спеціаліста. Дерматологи Оксфорд Медікал призначать лікування, яке поверне пацієнта до комфортного життя.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше