За що Ларисі Кадочниковій вручать український "Оскар"

10 квітня 2017
Annie
У лютому 2017 року Одеський міжнародний кінофестиваль виступив ініціатором створення Української кіноакадемії, яка буде вручати "український Оскар" – національну кінопремію Золота Дзиґа.
 
focus.ua
 
Вже 20 квітня відбудеться перша церемонія нагородження Золота Дзиґа. Почесної нагороди "За внесок в українське кіно" буде удостоєна 79-річна радянська та українська актриса Лариса Кадочникова.
 
Лариса Кадочникова знялася в таких культових фільмах, як Тіні забутих предків Сергія Параджанова, Криниця для спраглих, Білий птах з чорною ознакою,Час, вперед!Історія одного кохання і багатьох інших.
 
bulvar.com.ua
 
Крім кіно, Кадочникова грає на театральній сцені: з 1964 року актриса грає в київському театрі російської драми імені Лесі Українки. За роки своєї творчості Лариса була нагороджена Орденом За заслуги I, II і III ступеня за значний внесок у культурний розвиток України, державною премією України імені Тараса Шевченка і премією Жінка ІІІ тисячоліття в номінації Знакова постать.

НВ STYLE підібрав п’ять найкращих ролей Кадочникової, завдяки яким актриса підкорила серця глядачів.

Марічка Гутенюк, Тіні забутих предків (1964)

Одна з найвідоміших та найзнаковіших ролей Лариси Кадочникової. У драмі, знятій за мотивами однойменної повісті Михайла Коцюбинського, актриса втілює образ Марічки – коханої Івана. На тлі багаторічної ворожнечі двох сімей між двома молодими людьми зароджуються світлі та ніжні почуття. Коли Іван йде на заробітки, Марічка тоне в річці. Забути кохану і почати жити з чистого листа Івану так і не вдається.
 

Катя, Час, вперед! (1965)

Фільм показує ритм життя людей у період одного з ударних будівництв перших п’ятирічок. Глядач занурюється в атмосферу трудового ентузіазму молодих романтиків-першопрохідців 30-х років. Герої картини — прості будівельники, які горять на роботі. Дізнавшись, що їхні колеги в Харкові встановили рекорд, вони вирішують побити його.

Лариса Кадочникова зіграла енергійну й ексцентричну дівчину Катю.
 

 

Дана, Білий птах з чорною ознакою (1971)

Дія відбувається в 1937-1947рр. на Буковині, в селищі на річці Черемош, недалеко від румунського кордону. Тут живе багатодітна сім’я Леся Дзвонаря. Голод 30-х років і румунізація населення призводять до зубожіння, і шляхи синів Дзвонаря розходяться. Але долі братів ще не раз перетнуться…

Кадочниковій в цьому фільмі дісталася роль Дани – красуні-доньки місцевого священика Мирона, в яку закохуються троє синів Дзвонаря.
 

Ганна Олексіївна, Історія одного кохання (1981)

Фільм знято за мотивами оповідань А. П. Чехова Про коханняЧоловік і На балу. Головна героїня кінострічки Ганна Олексіївна (Лариса Кадочникова) вийшла заміж не по любові, і, здавалося б, давно змирилася з нудним чоловіком і нещасливим життям. Але одного разу чоловік привів додому гостя – поміщика Павла Костянтиновича Альохіна. У ньому Ганна Олексіївна відчула споріднену душу.
 
lovelylife.in.ua

Маргарет Чалмерс, Нехай він виступить (1982)

Радянська екранізація п’єси Джека Лондона Крадіжка. Події розгортаються у США кінця XIX — початку XX століття. Говард Нокс збирається виступити з промовою, яка викриває багатого промисловця Старкуотера. В руках Нокса таємне листування про фінансові махінації багатія. За день до виступу Нокса з готельного номера викрадають компрометуючі документи. Про крадіжку дізнається дочка Старкуотера Маргарет (Кадочникова), яка закохана в Говарда. Дівчина дістає для коханого документи зі столу батька.
 
tfilm.club
 
(via)
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше