З цим налаштуванням iPhone нереально вкрасти, навіть якщо він розблокований

30 січня 2024
Редакція

Смартфони зберігають величезну кількість особистої інформації. Тому в разі крадіжки або втрати iPhone доступ зловмисників до цих конфіденційних даних може мати катастрофічні наслідки для власника. На щастя, в останніх версіях iOS доступна зручна функція захисту вкраденого пристрою, яка надійно убезпечить особисту інформацію. 

Що таке захист вкраденого пристрою в iOS

«Захист вкраденого пристрою», доступний починаючи з iOS 17.3, не дає змоги зловмисникам отримати доступ до конфіденційних даних і налаштувань, навіть якщо їм якимось чином вдасться розблокувати iPhone. У разі ввімкненого захисту для доступу до збережених паролів, номерів банківських карт, особистих фото і відео, нотаток з конфіденційною інформацією та інших даних буде потрібна аутентифікація з використанням Face ID, як в Айфон 15 Про, або Touch ID, як в Айфон СЕ. Тобто навіть якщо зловмисникам якимось чином вдасться підглянути PIN-код і розблокувати гаджет, вони не зможуть отримати доступ до перерахованих вище особистих даних без біометричних даних власника. Крім того, функція вводить 1-годинну затримку для виконання потенційно небезпечних дій, таких як зміна пароля Apple ID, PIN-коду iPhone, вимкнення «Захисту вкраденого» та інших важливих налаштувань безпеки. Після закінчення 1-годинного таймера для продовження необхідно буде ще раз підтвердити особистість за допомогою Face ID або Touch ID. Цей захід не дасть змоги зловмисникам швидко внести критичні зміни в налаштування та ускладнить доступ до особистих даних. Згідно з інформацією від Apple, затримка безпеки вмикається, коли iPhone перебуває в незнайомих для нього локаціях. Тобто вдома або на роботі ви її, швидше за все, не помітите.

Як увімкнути або вимкнути захист вкраденого пристрою на iPhone

Порядок активації:

  1. Перейдіть у «Налаштування» > Face ID і код-пароль (або Touch ID і код-пароль).
  2. Введіть PIN-код для доступу до цього розділу.
  3. Прокрутіть сторінку в самий низ і знайдіть пункт «Захист вкраденого пристрою».
  4. Натисніть кнопку «Увімкнути захист» під описом функції.
  5. Підтвердьте увімкнення за допомогою Face ID або Touch ID.

Щоб вимкнути «Захист вкраденого пристрою», повторіть перераховані вище кроки. Бажано це робити в знайомій для смартфона локації, щоб не чекати 1 годину.

Чи варто використовувати захист вкраденого пристрою

Однозначно, увімкнення функції захисту вкрай рекомендується всім власникам iPhone, які зберігають на своєму смартфоні конфіденційну особисту інформацію. А згідно зі статистикою, це переважна більшість користувачів. Додатковий час у вигляді 1-годинної затримки дає вам фору для ввімкнення режиму втрати пристрою та зміни критичних паролів. Найкраще — активувати «Захист вкраденого пристрою» просто зараз, поки ваші дані в безпеці. У повсякденному житті ви навряд чи помітите будь-які незручності від цієї функції. Зате зможете почуватися набагато спокійніше в разі втрати або крадіжки гаджета.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше