Юні генії України

23 червня 2017
Марина Чиянова
Якщо ви не чули ще цих імен, то знайомтесь! Дізнавшись про досягнення цих малих гігантів, ви переконаєтеся, що наше майбутнє в надійних руках.
 
Самуїл Кругляк ─ десятикласник з Кропивницької області, про якого у жовтні 2015 року написали практично всі ЗМІ.
 

Справа в тому, що він став переможцем національного етапу міжнародного конкурсу науково-технічної творчості школярів Intel ISEF + 2015.

Крім того, Самуїл став бронзовим призером Олімпіади геніїв, яка проходила в американському Освего (штат Нью-Йорк) і в котрій брали участь близько двох тисяч юних винахідників з різних країн.

Школяр запропонував спосіб отримувати електроенергію з штучно іонізованої хмари, на яку впливає сильне електричне поле, котре випромінюється іонізуючою вежею. А головне, собівартість цієї електроенергії становитиме всього три копійки.

 

Сам юний винахідник сказав, що установка приснилася йому ще у восьмому класі, а допомогли її реалізувати викладачі Малої академії наук України. Вони відзначили, що робота Самуїла - це нове слово в енергетиці.

Вероніка Верем'юк ─ чотириразова чемпіонка Києва, чемпіонка України, чемпіонка Європи з шахів.
 

Восьмирічна Вероніка Верем'юк здобула 9 перемог з 9 можливих і достроково завоювала європейську шахову корону, випередивши 48 учасниць з різних країн. Вже в чотирьох років Вероніка перемагала і тата, і маму. Через рік отримувала медалі на шахових турнірах столиці.

Нині Вероніка Верем'юк  чотириразова чемпіонка Києва, чемпіонка України, а тепер і чемпіонка Європи.

Андрій Хлопцев приніс Україні "золото" на олімпіаді в Баку.

Шістнадцятирічний плавець Андрій Хлопцев приніс Україні золото на Європейських іграх в Баку, перемігши на дистанції 50 метрів батерфляєм. У вільний від тренувань час хлопець грає у футбол, а тренує Андрія його тато. 

Сашко ПодолянШаргородський діамант з оперним вокалом

11-річний Сашко Подолян став справжнім відкриттям на шоу "Маленькі гіганти" (канал "1+1"), виконавши оперним вокалом хіт Кузьми Скрябіна "Танець пінгвіна".

Юний талановитий виконавець приїхав на проект з села Гибалівка Шаргородського району Вінницької області. У його сім'ї немає співаків: мама  бухгалтер, тато  шофер. А щоб відвідувати музичну школу він з села їздить в районний центр.
 
У рідних краях хлопця часто впізнають на вулиці та називають "Шаргородским діамантом". На шоу ж його охрестили "самородком" і вручили спеціальну премію як найкращому вокалісту проекту.
 
Олексій Ткаченко ─ переможець Всесвітньої олімпіади з роботехніки.
 

 
Олексій Ткаченко став переможцем на Всесвітній олімпіаді з робототехніки в Катарі. І хоча на конкурсі він представляв команду з Тайваню, де він зараз вчиться, але на нагородження він вийшов з прапором України. Тому судді вручили йому дві медалі переможця ─ для Тайваню і для України.
 
Христина Михайличенко - юний моцарт з Криму
 
"Юний Моцарт" ─ так називають її ті, хто коли-небудь чув. Христина Михайличенко, яка переїхала з родиною в Київську область після так званого референдуму у Криму, здобула перемогу на міжнародному конкурсі піаністів у Голландії.

Цього року вона давала концерти в ООН і Світовому банку у Вашингтоні.

І, до речі, обдарована 9-річна піаністка Христина Михайличенко стала єдиною дитиною, яка одержала біометричний закордонний паспорт з рук президента України.
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як запобігти крадіжкам у магазині
Світ роздрібної торгівлі швидко розвивається, і коли ви керуєте величезною кількістю запасів, безпека стає важливою увагою. Крадіжка, вандалізм та шахрайство — це лише деякі проблеми, з якими стикаються роздрібні магазини щодня.
Читати більше