Неповторна вишивка японської майстрині Yumiko Higuchi

11 січня 2015
Plastylina

Дуже багато вишивальниць з усього світу часто звертаються за натхненням до дизайнів японських майстрів. Вони зовсім не схожі на наші, західноєвропейські, а тому і притягують своєю чистотою, бездоганним поєднанням кольорів та лаконічними формами.

Роботи Юміко Хігучі давно стали для мене джерелом натхнення та захоплення. Коли я вперше натрапила на її вишивку, я була надзвичайно вражена. Композиція та сама техніка виконання - ідеальні, а деталі можна розглядати безкінечно.
 
Стиль вишивки Юміко і делікатний, і деталізований водночас. З допомогою одного клаптику тканини і набору кольорових ниток Юміко вдається передати красу лісового пейзажу, рослин та істот, які наче оживають на тканині. Також вражають дрібні деталі, які яскраво підкреслюють швейну майстерність японської вишивальниці.
 
Майстриня відчуває природу та вміло передає її красу та велич на тканині. Загальна тематика дизайнів авторки - флора і фауна у всій її красі, хоча можна часто побачити у її виконанні вази, герби, етикетки та інші елементи. Окрім барвистих кольорових робіт, майстриня часто створює і монохромні шедеври.

Юміко навчалася дизайну в Tama Art University, зараз живе та працює в Токіо. З 2000 року майстриня займалася власною справою - створенням маленьких гаманців та бантиків ручної роботи, а з 2008 почала видавати книги з власними схемами та технікою вишивки.
 
Сподіваюся, кожен зможе знайти для себе натхнення у неповторних дизайнах Yumiko Higuchi. Натхнення та приємного рукоділля вам!
  Фото www.yumikohiguchi.com
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Модульні будинки: з яких матеріалів їх виготовляють?
Якщо ви цілком серйозно задумалися про купівлю модульного житла, а ваша бабуся постійно запитує щось на кшталт “який це будинок за три тижні, з чого вони його роблять і як воно має триматися?”, то ця стаття написана саме для неї.
Читати більше
Залаштунки успіху бренду. Чи правда, що шкіряні вироби LuckySrore приносять удачу?
Це історія подружжя Олі та Миколи, які разом, пліч-о-пліч втілили свою мрію, реалізація якої розпочиналась з виготовлення шкіряних гаманців у імпровізованій домашній майстерні.
Читати більше