Їжа як мода, субкультура чи все одразу?

27 листопада 2014
Юлія Грушецька
З давніх часів їжа становила для людей один із найважливіших факторів для життя. З часом світ модернізувався, осучаснився, проте їжа займає все ж перші позиції (не враховуючи людей, які переконують, що можна харчуватись енергією сонця, повітря і т.д.).

Проте поняття про цей процес від "часів мамонтів" і до сьогодення дещо модифікувався, осучаснився та модернізувався. Це скоріш нагадує субкультуру, якийсь обряд та прояв мистецтва.

Люди почали приділяти увагу не тільки смаку, а й вигляду. "Чим привабливіше виглядає страва - тим смачнішою вона є" - думає переважна більшість.
 
Популяризувати та модернізувати  рутинну дію (прийом їжі) допомогли також соціальні мережі: twitter, instagram та інші, за допомогою яких люди мають змогу ділитись спробуваними та побаченими кулінарними шедеврами. Особливої популярності набуло здорове харчування, веганство та вегетаріанство. Проте найблішу кількість лайків отримують солодкі страви: кекси, торти, шоколад та багато іншого.

Мова про те, що якщо колись люди думали про красивий посуд, на якому подавали страву, то тепер вони думають не про нього, а про те, що буде в ньому чи на ньому. Як гарно викласти форму, чим прикрасити. Їжа, так би мовити, отримала більш естетичного забарвлення, ніж колись.
 
Отже, підсумовуючи свої думки, я можу сказате, що їжа займає одне з найважливіших місць в житті людини не тільки як життєва необхідність, а й як субкультура та насолода, що сприяє покрщенню настрою та надає натхнення на рутинні та творчі діла.
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше