Yarn bombing – світ навколо стає яскравішим!

3 липня 2013
Oxana Kril

Думаю, всі ви неодноразово бачили графіті на вулицях. Деякі з них зачаровують, проте деякі викликають думку: "І нащо було це робити?". А от бачили ви коли-небудь так зване "в'язане графіті"? Чи знаєте ви, що це таке? Чи хочете дізнатися і, можливо навіть, спробувати?

В'язане графіті – це коли за допомогою ниток або ж тканини обв'язують різні об'єкти на вулиці. Як сказано у Вікіпедії: "Перші зразки з'явилися у травні 2004 року в нідерландському місті Ден-Гельдері та 2005 року в Техасі". Досить молодий вид мистецтва, проте вже дуже популярний. Адже це досить приємно, йдучи по вулиці, побачити не однотонну статую музиканта, а чоловіка, в руках якого кольорова гітара. Або автобус, який їде не з вже звичною нам рекламою, а з яскравим неординарним оформленням. Або машину, на яку стильно, щоб вона "не змерзла", наділи шапку. Чи навіть лавочку, на якій надзвичайно комфортно і не твердо сидіти.
 


Слід додати, що дане мистецтво все більше і більше поширюється. Дійшло воно і до України.

От, наприклад у Львові під час Євро 2012 дерева набули нових кольорів. Це все дійство були прив'язане до так званого Міжнародного дня в'язаного графіті (International Yarnbombing Day), яке святкують 11 червня.
 


Завдяки проекту "Теплий Київ", мешканці та гості міста до 14 лютого цього року побачили дійсно велику (6 метрів) шапку, два яскраві автомобілі, незвичні столики в кафе, дбайливо обв’язані дерева та навіть ліхтарі.
 


У Луцьку ж, за ініціативи Олени Семенюк, почали робити вулиці яскравішими цієї весни. Першим став слоник, який відомий добре жителям її міста. Завдяки старанням багатьох мешканців міста він набув досить оригінального вигляду і тепер, як казали організатори, "йому не буде холодно". Шкода лише, що на початку червня до нього добралися вандали і він міг тішити око тільки місяць.
 


Фото: www.volynpost.com

Київ, Львів, Луцьк уже дізналися, що таке в'язане графіті. Цікаво, які міста будуть наступними?

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше