Яловичина в гарбузі

3 жовтня 2016
Oksana Galuga

Що ж, гарбузовий період саме у розпалі, а тому не будемо втрачати часу. Адже перед зимою варто запастись вітамінами ;) Минулого разу ми готували гарбузяні кекси. Сьогодні в меню: соковита яловичина в гарбузі. Рецепт позичили у SMAKPLUS

Суть низькотемпературного методу мого улюбленого шеф-кухаря Гестона Блюменталя – м'ясо готується максимально довго при мінімальній температурі. Саме так запікається яловичина в гарбузі – за 2 години в духовці яловичина стає м'якою, але, оскільки всередині в гарбузі температура нижча, м'ясо при цьому залишається соковитим.

Інгредієнти:

Для начинки:

Яловичина (стегно або лопатка) - 1 кг 
Часник - 30 г (1 головка)
Лимон - 150 г (сік 1 лимона)
Коріандр - 2 г (1 чайн. ложка)
Борошно пшеничне вищого ґатунку - 25 г (1 стол. ложка)

Для страви:

Гарбуз (1 невеликий круглий) - 3 кг 
Волоські горіхи - 25 г (1 жменя)
Сіль - 25 г (1 стол. ложка)

Приготування:

Відрізаємо верхню частину ("кришку") гарбуза, вибираємо з нього насіння і волокнисту частину, "плаценту" (ця "плацента", між іншим, містить багато корисних речовин, тому її доцільно заморозити, а потім використати, наприклад, для каші чи випічки). У гарбузі все зсередини щедро натираємо сіллю.

Часник січемо на грубі часточки. Яловичину краємо на шматочки (приблизно 3х3 см), перемішуємо з борошном, коріандром і часником. Потім скроплюємо лимонним соком і все гарно ще раз перемішуємо.

Підготовану яловичину викладаємо в гарбуз, накриваємо гарбузяною "кришкою" і запікаємо 2 год при температурі 180 градусів. За той час можна ледь-ледь підсмажити горіхи на сухій пательні.

Готовий гарбуз ріжемо на скибки, зверху на гарбузі викладаємо запечену яловичину, і все посипаємо горіхами. Гарбуз може слугувати гарніром до м'яса, або додатково приготуйте макарони чи картоплю.

www.smakplus.com

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше