Який бісер підходить для рукоділля

23 жовтня 2020
Редакція

Бісер використовується для вишивки, бісерної флористики і плетіння. Останнім часом він неймовірно популярний: умільці люблять майструвати прикраси і навіть проводять майстер-класи на відеохостингу. Робота з ним цікава, з його допомогою створюються оригінальні флористичні композиції, що вражають уяву. Досвідчені майстрині вже визначилися, який саме вид бісеру їм найкраще підходить, а для початківців ми розповімо про його типи.

Чеський бісер

Найвідоміша компанія — це Preciosa. Чеський бісер відрізняється високою якістю, широким вибором кольорів, форм і розмірів, налічується більше однієї тисячі різноманітних виробів від компанії. Елементи зручні для будь-якого виду рукоділля, завжди можна знайти підходящий екземпляр. Бісер Прециоза підрозділяється на такі форми:

  1. Круглий. Дуже комфортний в роботі і рекомендується починаючим майстриням, підходить для більшості технік бісероплетіння. Існує 15 номерів розмірів від 1,5 до 6,6 мм.
  2. Каплеподібний. Відрізняється великим отвором, яке розташоване ближче до одного краю. Його застосовують для вишивки на сукнях, тканинах і так далі для отримання об'ємних прикрас.
  3. Твін. У намистин два отвори, як у гудзиків, вони овальні і сплюснені по краях.
  4. Рубка. Виглядає як порубана на частини довга трубка, у якої може бути різноманітна геометрична форма.
  5. Фарфале. Схожий на здвоєну овальну намистину з одним отвором посередині.

Що стосується колірної палітри і виду виконання за фактурою, то це дуже великий асортимент. Є вироби матові, глянцеві, прозорі і забарвлені, з райдужним блиском, металізованим покриттям і так далі.

Плюси бісеру «Прециоза»:

  • не вигорає, не линяє, залишаючи свій початковий вигляд на роки;
  • точність калібрування за розміром не тільки в пачці, але і в серії;
  • стійкий до тертя;
  • доступна вартість, що є важливим;
  • збереження єдиного виду намистини в серії, бісер можна докупити пізніше, і він не зміниться за відтінком, формою або розміром — така політика компанії.

Крім чеського бісеру, умільці хвалять і японський, у якого єдиний мінус в тому, що він дорожчий.

«Міюкі» і «Тохо»

Це найпопулярніші компанії з виробництва стеклярусу, бісеру різних форм. Круглі намистини користуються попитом і від «Тохо», і від «Міюкі», але перша компанія виготовляє їх з великим діаметром отвору для голки. Намистини, крім круглих, мають такі форми:

  • вироби виглядають як розрізана трубочка з обробленими краями;
  • у вигляді маленької плитки, два отвори паралельні і проходять уздовж;
  • подовжені, з їх допомогою створюється бахрома;
  • укорочені овальні елементи зі зміщеним до краю отвором;
  • циліндричні з великим отвором для мозаїчного плетіння.

Існують ще шестикутні екземпляри, із зрізаною гранню, трикутні.

Японська продукція славиться високою незмінною якістю. Рівні, однорідні намистинки з чітко відшліфованими краями і точною картою кольорів — це відмінність бісеру Країни вранішнього сонця. У сукупності всі властивості зводять його до елітної категорії.

Найкраще за якісною продукцією відправлятися в відомі гіпермаркети або інтернет-магазини, що ще зручніше, так як практично у всіх є доставка на дім.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше