Яким має бути автокрісло для новонародженого

25 квітня 2023
Редакція

В Україні на законодавчому рівні прийнято, що діти віком до 12 років повинні пересуватися у автомобілі у дитячому кріслі. За порушення цього правила водія чекає штраф.

Кожен розуміє, що дитина росте, а тому дитяче автокрісло треба міняти час від часу. На щастя є моделі, конструкція яких дозволяє використовувати їх досить тривалий термін. Однак, це не стосується бустерів для новонароджених немовлят. 

Для дитини від 0 до 6 місяців підходить тільки певний тип автокрісел. Як вибрати правильну модель автокрісла для транспортування немовля – читайте в нашій статті.

Вимоги до автокрісел для новонароджених

Виріб для новонародженого немовляти має бути максимально безпечним. Тому вибираючи нове дитяче автокрісло для малюка, потрібно в першу чергу звертати увагу на наступні фактори:

  1. Якість матеріалів. Вони мають бути екологічні, гіпоалергенні та приємні на дотик.
  2. Надійне встановлення. Фіксація повинна бути на вищому рівні. Неприпустимо, щоб у будь-яких обставинах крісло втратило рівновагу чи зʼїхало, перкосилося. Бажано також вибирати автолюльку, яку легко кріпити та знімати. Зайві труднощі під час поїздки з малою дитиною зовсім не потрібні.
  3. Наявність ортопедичної вкладки. Будь-яке крісло, розраховане на перевезення новонароджених, має бути оснащено ортопедичною вкладкою, яку створено з урахуванням особливостей будови дитячого хребту.

Вироби для найменших пасажирів мають бути сертифікованими. Не соромтеся запитати у продавця продемонструвати вам відповідні документи. Наприклад, фахівці з інтернет-магазину Алло в Одесі не тільки проконсультують вас з приводу покупки, але й нададуть всі необхідні сертифікати, що підтверджують якість товару.

Які є моделі для новонароджених

Більшість виробників можуть запропонувати новоспеченим батькам три категорії виробів:

  1. Група 0. Цей бустер являє собою щось на кшталт люльки, оснащеної ременями безпеки зсередини та зовні. Ці автокрісла встановлюють перпендикулярно руху. Вони підходять для дітей від 0 до 6 місяців.
  2. Група 0+. Такі автокрісла використовують з народження до 15 місяців, або доки вага дитини не перевищить 13 кг. Моделі досить зручні у використанні та забезпечують комфорт дитини під час поїздки.
  3. Група 0+/1. Бустери з цієї категорії придатні до досягнення дитиною 4-річного віка. Вони можуть кріпитися як по ходу руху, так і в зворотньому напрямку. Для цього типу використовується система кріплень IsoFix.

Той чи інший варіант вибирають, враховуючи ритм життя. Якщо ви плануєте часто їздити з немовлям, то потрібно вибирати модель 0 або 0+. Якщо поїздки з малюком будуть скоріше виключенням, то купуйте варіант 0+/1.


 

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше