Яку дошку для малювання вибрати

30 листопада 2022
Редакція

Діти люблять творити, а особливо малювати. Тому альбоми, фарби, пензлики, крейди, олівці та багато іншого – те, що супроводжує їх майже все дитинство. Один зі зручних пристроїв для дитячої творчості – це дошка для малювання. Складність у тому, що їх існує кілька видів і важливо правильно вибрати потрібну модель.

Підлогова та настінна

Якщо малюкові ще немає 6 років, то йому знадобиться підлогова дошка для малювання – такий собі мольберт із дошкою. У них оптимальний розмір та дуже стійкі ніжки. Також на такій дошці можуть бути зручні полички та кріплення для паперових листів.

Вибираючи таку дошку, важливо врахувати габарити дитячої кімнати та якщо простір не дозволяє купити підлоговий варіант, вибирайте настінну дошку. Дошка для стіни не така зручна, але займає дуже мало місця.

Дошка для маркерів: чи можна дітям?

А чому ж не можна? Маркерна дошка універсальна: не дарма їх можна зустріти у школах, офісах, вищих навчальних закладах і не лише. Але для дитини дуже важливим є матеріал. Найкраще вибирати фарбовану сталь – саме вона має відмінні характеристики, які дозволяють створювати цілі шедеври з допомогою маркерів.

Такі дошки міцні та гладкі, виносять навантаження – багаторазове малювання та стирання. За допомогою такої дошки можна вивчити алфавіт та цифри, якщо вибрати магнітну поверхню. На магнітну дошку також можна кріпити маркери та губки або варто вибрати дошку зі спеціальними поличками та кріпленнями.

Дошка-парта

Дошка у вигляді парти допоможе заздалегідь підготуватися до школи. З її допомогою можна не лише малювати, а й розпочинати перше навчання в ігровій формі. Малюючи, малюк заразом зможе познайомитися з цифрами та алфавітом.

Така дошка може бути як звичайною грифельною, так і магнітною. А в комплекті до дошки-парти нерідко йдуть різноманітні аксесуари для малювання.

Крейдові дошки

Грифельні дошки підходять для малюнків крейдою, а діти це дуже люблять. І коли вулиці вкриває сніг чи калюжі, а бажання використовувати крейду не пропадає, така дошка врятує ваші стіни та підлогу. До того ж грифельна дошка допомагає розвивати уяву та творче мислення. 

Завдяки тому, що зображення можна стерти та підправити, формуються такі якості, як сміливість і наполегливість – багаторазові спроби щось намалювати дуже корисні.

І, звичайно ж, будь-яка дошка для малювання – це розвиток дрібної моторики, яка обов'язково стане в нагоді малюку в школі – він набагато впевненіше триматиме в руці ручку, олівець, пензлики, пластилін, циркуль та інші предмети.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше