Які грошові питання необхідно обговорити зі своїм партнером?

16 березня 2016
Cikavoznaty.com.ua

Ця тема стосується як пар, які разом лише рік, так і тих, хто прожив разом понад десять років.

Приємна розмова за вечерею може стати вже не такою приємною, коли мова заходить про ваші витрати. Ви щиро не розумієте, як можна пропонувати оновити Xbox замість поїздки до батьків? Цю проблему можна вирішити. Якщо у вас серйозні стосунки, ви маєте хоча б раз на рік піднімати грошове питання. Робити це треба у затишній домашній атмосфері, можливо за пляшкою смачного вина. Ми пропонуємо кілька важливих тем, які обов’язково треба обговорити.

Ваша кредитна історія та кількість боргів

Звісно ж, якщо ваша друга половинка має борги, які з’явились ще до вашого знайомства, технічно ви за них не відповідаєте. Але це важливо знати, тому що це може значно зменшити ваші спільні довгострокові накопичення, а також вплинути на можливість отримати кредит у майбутньому. Тож раз на рік підбивайте ваш загальний фінансовий підсумок, і якщо потрібно, разом плануйте стратегію виплати боргів.

Характер ваших витрат

Наприклад, ви не можете встояти перед вишуканим сиром у супермаркеті, або тістечками ручної роботи у кав’ярні. Всі ці невеличкі витрати, насправді, додають значну суму до загальних річних витрат. Ми пропонуємо разом подивитись на ваші банківські виписки, бо так буде легше визначити зайві витрати, позбувшись яких, ви збільшите ваш сукупний дохід.

Як ви плануєте накопичувати кошти?

Коли мова йде про фінансові заощадження, це стосується не тільки наступної відпустки. Кожен з вас має приймати участь у створенні фонду непередбачених витрат, заощаджень на майбутню пенсію, а також інвестиційного капіталу. Також визначте ваші спільні цілі, на які ви накопичуєте, заплануйте, скільки ви маєте заощадити за рік, і вирахуйте, який щомісячний внесок потрібно робити.

Як ви плануєте відпочивати?

Спільний відпочинок – це важлива і, мабуть, найприємніша частина розмови. Нехай кожен з вас розкаже про свої мрії щодо майбутньої відпустки і ви разом вирішите, як краще втілити їх в життя.

Скільки ви заробляєте?

Соціальні дослідження показують, що більшість сімейних пар не знають, скільки заробляє їхній партнер, або значно помиляються із цією сумою. Якщо ви маєте певні спільні цілі та плани на майбутнє, вам потрібно розуміти ваш сукупний сімейний дохід, щоб краще визначитись із строками і шляхами їх досягнення.

Де ви себе бачите через 5, 10… або 40 років?

Можливо, ви вже мрієте про дітей, або бажаєте придбати будинок, або на пенсії хочете переїхати жити на ферму… Насправді, варіантів може бути безліч. Що б ви не планували, важливо розповісти про це вашій коханій людині. Тоді ви зможете визначити ваші пріоритетні цілі та довгострокові фінансові плани. Крім того, такі розмови допоможуть вам уникнути неочікуваних сюрпризів у майбутньому.

Від CIKAVOZNATY.COM.UA

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com