Як згубити шарм

2 березня 2016
Kshys Bart

Тандем яскраві губи + нафарбовані очі - це європейський консерватизм, пострадянський синдром "Встигнути бути в тренді", чи просто невміння користуватися губною помадою та тінями?

Отаке непросте запитання виникає у мене мінімум тричі на день, коли я зустрічаю жінок різного соціального рівня. Чому підкреслюю рівень, бо є жінки різних класів, які однаково рвуться розмалювати своє чудове обличчя, – і не важливо, що то за палетки: від Chanel, Yves Rosher або Avon.

Make-up-арифметика однакова і для сексуально-охайної пані, і для Lady Boss, та має лише декілька правил:

– ідеальна шкіра (чисте, доглянуте обличчя із крапелькою тонуючого засобу або BB-крему, адже проблемна шкіра – це привід не "штукатурити" обличчя, а звернутися до лікаря-дерматолога);

– охайні брови (правильна форма брів – своєрідна "рамка" для погляду; будь-яка пані може загуглити, як зробити собі ідеальні брови та як потім за ними доглядати, як підібрати для них фарбу яка пасуватиме до коліру очей та волосся, і т. д. Ідеальні брови – це крутіше за палетку Dior, повірте!);

– якісна туш для вій (нехай вона буде найдорожчою серед засобів для макіяжу, але завдяки Hypnose від Lancome, наприклад, з часом на очах буде що підкручувати і підфарбовувати);

– та ж губна помада (яскрава, якісна, сексуальна, така, що підкреслює індивідуальність та образ. Моя єдина, неповторна впродовж останніх двох років є Grand Rouge від Yves Rosher (номер 43), наше кохання почалося коли вона дісталася мені в подарунок за замовлення);

– олівець для губ (ідеальний варіант – безбарвний. Він підійде до будь-якого кольору. Я собі замовляю такий в Yves Rosher).

І… все. Якщо у вас не криві руки, можна скористатися олівцем та охайно підвести очі (олівці від Collistar просто чарівні, як на мене. І від Yves Rosher теж. І рідкі підводки для очей від Be-Yu). Можна додати сяяння куточкам очей прозорими золотими тінями (я користуюся Artdeco). Все. Щоби підкорити світ та чоловіка, який цього вартий, достатньо.

 Яскрава помада + яскраво підкреслені очі

Підкреслювати яскравими помадами губи (якщо немає такої нагоди) та вимальовувати яскраво очі – це закляття, направлене на українських панянок якоюсь злою відьмою-ТП. Є етикет макіяжу: дуже проста арифметика, як 2+2. Усім відоме золоте правило Make-up-матики – або акцент на очах, або на губах.

Дехто вважає, що червона помада є найпростішим способом відчути себе впевненою та сексуальною.

Є думки, що до вечірнього smokey-eyes дуже пасує яскрава помада червоного відтінку. В даному випадку навіть приглядатися не потрібно – така пані виглядає агресивно, а образ набуває важкуватості. Якщо дуже вже кортить побути в образі rock-n-roll-girl або punk-rock-bitch то можна натягти рвані джинси та крутий шкіряний жакет або бомбер. "Важкий" макіяж лише псує жіночу натуру. Smokey-eyes виграшний у тандемі з легким блиском для губ.

Уся краса та крутість як червоної помади, так і smokey-eyes у їх самодостатності. Супроводження зайвим цих двох елементів макіяжу лише псуватиме жіночність та природній шарм.

Є дівчата, які класно вимальовують свої губи. Дійсно, дуже гарно – з вікна сусідської будівлі видно, що у пані є губи. Але це влучно для святкового заходу або іншої нагоди – фотосесії тощо. Звичайно, є будинки моди, де повсякденне використання яскравої помади та smokey-eyes може бути навіть дресс-кодом.

Я відтанцювала декілька років у школі бальних танців. На турнірах для кожної пари були свої вимоги, і найголовніша - це "партнер – рамочка, а партнерша – фотографія". Від зовнішнього вигляду залежала кількість балів журі. Тому усі танцювальні класи – і ювінали (найменші), і юніори, і професіонали завжди докладали зусиль до зовнішнього вигляду. Макіяж був відповідний: яскраві очі та яскраві губи у дівчат. Де там – і хлопцям іноді підмальовували очі. Тому у своїх сім років я знала, що розмальована подруга на турнірі – це нормально, і підмальовані очі в партнера з румби, теж.

А якось тренерка відповіла на моє здивування щодо яскравої помади: "Нічого, коли тобі буде за 30 будеш фарбувати губи аби зуби білішими здавалися" (у випадку з яскравою помадою, до речі, зуби мають бути доглянутими). Макіяж на турнірі з бальних танців – це шоу, тому пара забов’язана бути яскравою.

У цих своїх філософських думках я не чіпаю свободу громадян. Навпаки, ми вільні обирати релігію, політичну партію та помаду. Тільки все потрібно робити з розумом.

Яскрава помада + яскраво підкреслені очі підійдуть для:

  • сценічного образу:
  • фотосесії;
  • подіуму.

 Просто яскрава помада

Покликали мене якось на весілля. Заздалегідь – тобто часу на підбирання одягу, зачіски та макіяжу було достатньо – десь півроку. Все ідеально розпланувати не вийшло, тому за 20 хвилин до прибуття таксі я взялася за макіяж (на все інше часу вистачило). Мені знадобилися тонуючий засіб (особисто мені підходить Bourjois Healthy Mix, вірна йому з 2013 року), туш для вій (Hypnose від Lancome – три рази провести по віям вистачить для ефекту "штучних") та червона помада. І я вгадала. Коли у дівчат "текли очі" після танців, я тільки підводила помаду.

Яскрава помада – це варіант підкреслити губи, замість підкреслити очі, та звернути всю увагу на себе.

Є "приглушені" та матові відтінки червоної помади, що непогано будуть виглядати в офісному середовищі. Біла блуза та соковито-вишневі губи –невід’ємна частина Bossy-style.

 Кожній – свій відтінок

Червоний може виглядати вульгарно. Але правильно підібрана червона помада може вдало доповнити стиль – наприклад, підкреслити (лише підкреслити, не опошлити!) сексуальність або виділити з натовпу жінку-лідера.

До червоної помади пасуватиме помірно-сексуальна одежа. Вірний варіант: легендарна little black dress (далі – LBD) (елегантна, а не якась незрозуміла гіпюрова сукня, з-під якої виглядають шлейки від бюсгалтеру (навіть прозорі! Це справжній жах! Хто їх вигадав?!) і т.д. Про параметри елегантної та сексуальної сукні, котра відповідає етикету, поговоримо іншим разом. Найжахливіший варіант – сукня зі шкірозамінника, яка ледь прикриває зад + здоровенні шпильки + "бойовий" макіяж (яскраво-підведені очі та яскраво-червона помада).

Не задумувалися, як європейкам вдається виглядати елегантно та сексуально одночасно? Все просто: червона помада (саме той тон, який ідеально підходить) + LBD + балетки (так! на скільки сукня є коротшою – настільки короткі підбори) або взуття на підборах 5-8 см, і крапелька парфуму. Все.

Авжеж, є пані, які вибирають стиль повій: міні-сукня, стриптизерські підбори, яскравий make-up. Жертвою такого стилю може бути будь-яка дівчина будь-якого соціального класу. Навіть якщо перераховані речі posh-стилю, придбані в будинку Dior.

Хочу згадати європейок. У мене є декілька знайомих дівчат, які переїхали з України до Європи. Для них намастити губи яскравою помадою як одягти прозору сукню на ділову зустріч. Примусити нафарбувати губи можливо лише після фрази "Щоб на фото яскравіше губи виглядали".

Виявилося, що у Темні століття Середньовіччя (VI, VII і VIII ст.) тільки європейські повії підфарбовували губи. Це не відповідає на питання, чому європейські жінки обирають більш нейтральні помади. Це не є офіційною заявою. Але – якщо українська пані гулятиме вдень по Франкфурту-на-Майні з яскраво-червоними губами, її відразу ідентифікують як не тутешню (без образ). Але знаєте, про що мене запитували європані? Як я зробила такі класні брови. Серйозно. Брови їх вразили більше, ніж губна помада Lancome (Rouge in Love), яку я на той час полюбляла.

Таким чином, яскрава помада підійде:

  • для неофіційного заходу (за тієї умови, що червону помаду нічого не супроводжує);
  • для вечірньої прогулянки (романтичного побачення, зустрічі з друзями);
  • фотосесії.
     

Додам ще одне – червона помада може навіть врятувати. Якщо після робочого дня заплановано романтичне побачення або вечірка – необов’язково переодягатися у вечірню сукню, достатньо підфарбувати губи червоною помадою

До речі, до червоної помади пасуватиме ідеальне обличчя (без акне, наприклад) та білі (природньо), здорові зуби.

І якщо вам цікава моя порада… то проведіть у Брокарді день, протестуйте помади різних брендів та різних відтінків та знайдіть Саме Ту Червону (а потім придбайте її на makeup.com.ua, на parfumeria.ua або в іншому місці).



Губна помада створена для того, щоби підкреслювати жіночу чарівність. Якщо володіти секретами її використання, то місія буде виконана – образ буде довершеним, елегальним та стильним.
 


Фото з відкритих джерел Інтернету

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше