Як залишатися близькими, коли доводиться жити на відстані?

31 липня 2017
Cikavoznaty.com.ua

Підтримувати міцні стосунки з чоловіком або дружиною часом не просто, навіть коли ви живете під одним дахом. Якщо ж одному з вас доводиться на якийсь час поїхати через роботу чи інші обставини в інше місто або країну, це стає набагато важче. Однак під час вимушеної розлуки не слід ставити відносини на паузу. Навпаки, якщо ви продовжите спілкуватись та адаптуєтесь до нових умов, ваші відносини можуть покращитися. Навіть якщо все, що вас зв’язуватиме – це нечасті листи та дзвінки. Пропонуємо вам 10 способів, що допоможуть зберегти ваші стосунки міцними, поки доводиться жити окремо.

Приділяйте час спілкуванню

Найкращі ліки від суму за коханою людиною – це спілкування з нею. На щастя, сучасні технології пропонують низку способів для цього: телефонні дзвінки, електронна пошта, розмови та листування через skype, viber та інші подібні програми тощо.

Також заохочуйте дітей до спілкування з татом чи мамою, які зараз не вдома. Допоможіть дитині написати лист чи відіслати посилку з дрібничками, які мають особливе значення для обох. Дайте можливість дитині та чоловікові чи дружині поспілкуватись сам-на-сам, а також організовуйте спільні віртуальні бесіди на зразок тих, які звикли проводити за обіднім столом.

Дотримуйтесь розпорядку дня

Незмінне дотримання максимально чіткого розпорядку дня допоможе всім членам вашої сім’ї легше пережити розлуку. Якщо ваші діти звикли вставати зранку, займатись певними справами та йти спати в певний час, намагайтесь цей розпорядок не змінювати. Звикання до змін пройде легше якщо діти відчуватимуть, що хоча б деякі речі в їхньому житті залишаються незмінними. Можна додати нові заняття, такі як вечірнє написання листа чи запис відео з прогулянок, які потім надішлете відсутньому татові чи мамі. Це допоможе вашому чоловіку або дружині почувати себе часточкою сім’ї навіть на відстані.

Приймайте важливі рішення щодо виховання дітей разом

Те, що вас розділяє відстань, не означає, що ви не можете приймати рішення разом. Наскільки це можливо, тримайте чоловіка або дружину в курсі подій в житті вашої дитини. Якщо виникають якісь проблеми з дисципліною чи інші серйозні питання, дайте можливість коханій людині зробити свій внесок у розв’язання ситуації. Однак майте на увазі, що попередньо треба зважити, чи ваша половинка дійсно може щось зробити в конкретній ситуації і чи не приведе це до зайвого відволікання від справ, якими він чи вона на даний час зайняті.

Зберігайте пам’ятні реліквії

Перед тим як ваш чоловік чи дружина поїде у відрядження, підготуйте декілька сімейних реліквій, які нагадуватимуть вам про час, проведений разом. Це може бути ведмедик із записом побажання на добраніч татовим голосом чи спільне фото, що стоятиме на столику біля ліжка дитини. Такі невеличкі нагадування про тата чи маму будуть дуже дорогими дитині. У перервах між від’їздами проводьте максимальну кількість часу разом, зберігаючи маленькі нагадування про ці чудові хвилини. Якщо це ви перебуваєте у від’їзді, періодично нагадуйте дитині про те, як ви весело проводили час разом та обіцяйте, що знову робитимете щось цікаве, коли повернетесь.

Перед тим як вирушити в дорогу, заховайте для другої половинки кілька таємних голосових послань чи записок. Ці краплинки уваги допоможуть трішки пом’якшити стрес від вашого від’їзду.


 

Не влаштовуйте багато галасу навколо повернення

Можливо вам кортить влаштувати велике святкування до повернення вашого чоловіка чи дружини, однак це навряд чи хороша ідея. Діти по-різному пристосовуються до сімейного життя після повернення тата чи мами. Також пам’ятайте, що вашій другій половинці теж потрібен час, аби звикнути до перебування вдома. Дайте можливість дітям і  татові побути наодинці перед навалою друзів та родичів.

Надішліть посилку, підготовану спільними зусиллями

Попросіть кожну дитину підготувати щось, що на їхню думку сподобається татові. Ваш чоловік приємно здивується, відкривши пакунок з улюбленими смаколиками, малюнками, корисними дрібничками, листами та фотографіями. Посилки будуть особливо доречними під час свят чи інших знаменних подій, коли вам не вистачатиме один одного ще більше.

Знайдіть собі підтримку на місці

Якщо ви залишаєтеся вдома, доки ваш коханий їде геть, важливо мати тих, хто підтримає вас у цій нелегкій ситуації. Це можуть бути родичі, друзі, сусіди, співробітниці, які підбадьорять вас у важку хвилину та розрадять душевною розмовою.

Робіть висновки з ваших суперечок

Всі пари іноді сваряться, навіть розділені великою відстанню та обмежені у спілкуванні. Пам’ятайте, що сварки – це нормально, це не означає, що між вами все скінчено. Вчіться бути терплячими, люблячими та добрими один до одного. Коли трохи заспокоїтесь після суперечки, задумайтесь у чому ви могли би проявити більше відвертості чи розуміння. Під час наступної розмови намагайтеся вести себе краще.

Приділяйте увагу один одному

На кілька хвилин відхиліться від розмов про дітей та роботу і поговоріть про вас двох. Підбадьорюйте та хваліть вашого коханого. Вказуйте на його сильні сторони та лагідно зазначайте способи виправити недоліки. Проявляйте любов та ніжність у розмовах та листуванні, аби зберегти ваші почуття.

Дотримуйтесь традицій

Відзначайте свята та інші події так, як ви робили це завжди, навіть якщо ви не вдома. Також можете створювати нові традиції, залучаючи сусідів чи нових друзів до святкувань.

Пережити розлуку з дорогою людиною та зберегти міцні стосунки непросто. Часом вам обом буде дуже важко, і це нормально. Однак, якщо прикладете максимум зусиль, розлука вашим стосункам піде тільки на користь!

Від CIKAVOZNATY.COM.UA

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше