"Як я вивчив українську" - доброволець батальйону Донбас Ігор Сухов

З початком АТО Ігор пішов служити в батальйон "Донбас". Зараз мешкає в Києві.

Я народився та виріс у Донецьку, де ніхто, принаймні серед моїх знайомих, не розмовляв українською. Тому перейти на державну мову було важко і психологічно, і технічно.
 
Хтось вивчає мову, щоби підкреслити, що він українець, комусь вона потрібна на роботі, хтось просто тому, що вона милозвучна та гарна. У мене ж трохи незвична причина: я вивчив її, щоби боротись за "чистоту" української мови.

Я все життя, ще коли розмовляв російською, виправляв всіх. Казав, що замість "д0говор" треба казати "догов0р", замість "квАртал"- "квартАл" тощо.

І ось десь два місяці тому я, виходячи з торгівельного центру, почув як жінка, розмовляючи по телефону, сказала таку фразу: "Я приїду трохи пізніше, бо я не ВСПІВАЮ" (дослівно). І тут в мене впала "планка" і я вирішив всіх виправляти та навчати українскої, але, щоб вчити всіх, треба самому її знати. Тому у повсякденному житті я перейшов на українську мову. В цьому мені допомагають книжки, фільми, теле- і радіопередачі та мої друзі.

Джерело: Переходь на українську
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше