Як вибрати китайський чай: деталі на які варто звернути увагу

1 лютого 2022
Редакція

Улуни – це велика група чаїв китайського походження. Їх існує два різновиди: в вигляді світлих камінчиків і темних згорнутих впродовж листочків. Напівферментований чай поєднав у собі свіжість і чистоту зеленого чаю, насиченість і солодкий смак червоного.

Важливі нюанси

Перше на що потрібно звернути увагу – вартість. Якщо вона менша за 70 грн/100 г, значить перед вами не справжній, а ароматизований напій. На відміну від цейлонського, китайський чай не продається в пакетиках. Така заварка має вигляд цільних згорнутих листочків.

В Піднебесній, чайному етикету відводиться особливе місце. Чайні церемонії започаткувались саме тут. В Китаї чай заливають невеликою кількістю окропу, а потім проливають водою. Процедуру повторюють принаймні 8 разів і тільки потім замінюють заварку на нову.

Вибір сорту

Китайський чай ділиться на зелений, білий, жовтий, улун, червоний, чорний, пуер. Головна їх відмінність між собою – глибина ферментації чайного листка. Щоб визначити який саме напій смакує найбільше, доведеться спробувати кожний різновид. Обравши групу, варто перейти до оцінки сортів із різних провінцій і різних періодів збору. Великий вибір улуна, шен і шу пуера можна знайти за посиланням https://thetea.ua/. Крім заварки в асортименті інтернет-магазину є весь необхідний посуд для влаштування справжньої чайної церемонії по канонам Піднебесної.

Важливий нюанс – робити заварку різних чаїв варто одночасно. Влаштування почергового чаювання не дасть змоги відчути суттєвої різниці в смаку та ароматі.

Якою має бути упаковка

Зелений чай має зберігатися в холодильнику при температурі 18 С. Всі інші види зберігають свої характеристики в кімнатній температурі. В вакуумному пакуванні зберігається тільки тегуаньинь – чай в вигляді сфер, які не піддаються ламанню. В такому середовищі цілісність листочків інших видів чаю легко порушується, що негативно відбивається на якості продукту. Звичайні вагові чаї фасуються в герметичні упаковки, з яких повітря трохи відкачене.

Посуд для заварювання

Існує велика кількість чайного посуду. Найпрофесіональніший з нього гайвань, але не далеко не всім він зручний використанні, тому що існує ймовірність опіку. Добре заварювати китайський чай в ісинському чайнику.

Ціна питання

Китайський чай краще купувати в магазинчиках невеликих міст або на спеціалізованих базарах. Торгові точки на туристичних вулицях великих міст встановлюють на продукти націнку в декілька сот процентів. Фінансова вагомість такого ходу найбільше відчутна при купівлі великої кількості чаю.

Вартість пів кілограма чаю в середньо статистичному китайському магазинчику варіюється від 50 до 5000 юанів. Цілком логічно і доцільно звузити діапазон до 300-1500 грошових одиниць. Дешевший чай буде не дуже смачним, а купівля занадто дорогого може спричинити емоційний дискомфорт. Купити якісний китайський чай не перетинаючи географічні кордони України можна у вузькоспеціалізованому інтернет-магазині. Ознайомитися з асортиментом всім відомого пуеру можна за посиланням https://thetea.ua/chaj-puer/.

Чайна культура Китаю, що сформувалася протягом тисячоліть, стала цілим розділом у культурології. Завдяки приємному аромату і вираженому оригінальному смаку напій здобув численних шанувальників по всьому світу. Щоб не відчути розчарування, до вибору напою варто підійти зважено й серйозно. Головне правило, якого слід дотримуватися – в процесі варто керуватися власними відчуттями з поправкою на фінансові можливості.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше