Як вдало вибрати золотий ланцюжок?

26 березня 2024
Редакція

Стильні та модні речі безперечно «роблять» жінку, її образ стає цікавим, трендовим. На таку жінку не просто приємно дивитися, на неї хочеться бути схожою. З чого складається стильний образ? Не тільки з гардеробу, хоча він відіграє велику роль, але ще й з аксесуарів, до яких відносяться сумочки, окуляри, капелюхи й звичайно прикраси. Можна вибрати й носити дорогу біжутерію і дійсно виглядати на всі 100. Але потрібно враховувати, що якісна, фірмова біжутерія деколи може коштувати не менше, а навіть більше, ніж ювелірні вироби. Проте при всій своїй зовнішній красі та трендовості біжутерія досить швидко втрачає привабливий вигляд — тьмяніє, з’являються подряпини, стирається покриття і такі речі не тільки не прикрасять образ, але навпаки можуть його зіпсувати. Тому при виборі аксесуарів, все ж таки варто придивлятися до красивої ювелірки. Це не тільки вишукано і модно, а ще й хороша інвестиція — золото та срібло ніколи не втрачають своєї вартості, а навпаки їхня ціна з року в рік тільки зростає. Ювелірка — це і сережки, і каблучки, і браслети, і, звичайно ланцюжки.

Жінки завжди із задоволенням носили ланцюжки — красиво, стильно та статусно! Тоненькі та грубші, пласкі та шнурочком, широкі та вузенькі — вибір просто неймовірний! А ще з золота чи срібла? І ось тут починаються муки вибору. А який обрати та купити так, щоб і зручний був, і носився гарно та довго? Тож спробуймо розібратися в цьому різноманітті.

Якими бувають ланцюжки?

Ланцюжки відрізняються плетінням, вагою і матеріалом виготовлення. Плетіння забезпечує комфорт та красу виробу — воно буває широке чи вузьке, об’ємне чи пласке. Вага ланцюжка залежить від: плетіння, довжини, товщини ланочок. Це ті фактори, котрі будуть впливати на ціну та вигляд ланцюжка. А також на те, як ви будете його носити — на тілі чи поверх одягу, як самостійну прикрасу чи з красивою підвіскою. Вибір досить багатий та широкий, котрий змушує задуматися, який же ланцюжок купити? Для цього варто ознайомитися з ним — цікавий асортимент ланцюжків ви можете переглянути тут https://jewelshop.com.ua/tsepochki-i-kole/tsepochki/. Але як визначитися, котрий із них дійсно модний та актуальний для жінки?

Тому для зручності ми представимо найпопулярніші плетіння золотих ланцюжків для жінок

Бісмарк — класичне об’ємне плетіння, приємне до тіла, міцне та дуже виразне. Це не просто красиві ланцюжки! Бісмарк — це статусність, особливо в золоті. Їх носять і як самостійну прикрасу, тоді вибирають масивні моделі, і разом з різними підвісками. Якщо ви шукаєте ланцюжок здатний вразити — то це те, що вам потрібно!

Якірка — це плетіння повністю виправдовує свою назву — «якірне». Ланочки розміщені перпендикулярно одна до одної — такий тип є одним з найстаріших в ювелірному мистецтві. Саме за цим принципом виконані ланцюги, котрі утримують кораблі біля причалів. Тому такі ланцюжки, не дивлячись на те що вони виглядають досить тонкими, дійсно дуже міцні та надійні. Це один з оптимальних варіантів для безпечного носіння будь-яких підвісок, особливо, якщо хочеться, щоб уся увага була на підвіску, а не на основу. 

Нонна або Мона Ліза — один із цікавих пласких варіантів ланцюжків подвійного плетіння з овальною ланочкою. Завдяки цьому вони досить міцні, але виглядають ажурно та об’ємно. Тому з легкістю можуть виступати самостійною прикрасою, або основою для носіння хрестика, ладанки чи будь-якого іншого підвісу.

Ромбо — пласкі ланцюжки подвійного плетіння, в яких ланочки мають форму ромба. Це один з найкращих варіантів для повсякденного носіння — приємні, красивої форми, будуть зручні як основа для різноманітних підвісок.

Нонна-Бісмарк — поєднання двох видів плетіння в один виріб дало неймовірний по красі та зручності ланцюжок! Об’ємний, надійний, гладенький і дуже презентабельний як самостійна прикраса, так і як неперевершена основа!

Панцир — це модифікація якірки, але тут ланочки розміщені в одній площині і мають пласку блискучу грань. За надійністю — один з найкращих! Такі ланцюжки, поряд з Бісмарками, вважаються статусними, адже панцирка з великими ланочками виглядає просто неймовірно та з легкістю виступить як самостійна прикраса! А ще це ланцюжки для довгого і комфортного носіння будь-яких підвісок.

Снейк — назва говорить сама за себе — ланцюжок-змія! Гладенький наче шнурочок, його ланочки щільно прилягають одна до одної створюючи такий неймовірний ефект! Залежно від товщини та ширини ланцюжок може виступати як самостійна неперевершена прикраса, так і стати просто ідеальною основою для вишуканої підвіски, створивши там самим оригінальну прикрасу. 

Практично будь-який ланцюжок може стати основою для носіння різноманітних підвісок — хрестиків, ладанок, патріотичних, чотирилистих клеверів — все залежить від вашого бажання та уподобань. Але є декілька моментів при виборі ланцюжка. І вони стосуються як самого ланцюжка — його довжини і ваги, так і підвіски, котру ви плануєте носити на ньому.

Ланцюжки бувають різної довжини від 40 сантиметрів до 65. Якщо ви плануєте носити підвіску під одягом, то вам варто придивлятися до ланцюжків середньої довжини 45 – 55. Вони оптимальні як основи для хрестиків, ладанок. У випадку, коли ви шукаєте ланцюжок і розраховуєте носити його і під одягом, і поверх нього — до вашої уваги довші моделі — від 55 до 65 сантиметрів. Є ще моделі до 45 сантиметрів — як правило, їх носять або самостійно, або з красивими підвісками, наприклад з діамантом. 

При виборі ланцюжка потрібно враховувати вагу підвіски: ланцюжок має важити удвічі більше за підвіску, тобто 2:1, наприклад якщо кулон чи підвіска важить 3,5 г, то ланцюжок повинен мінімально важити 7 г, а при можливості можна і більше. Чому так? Таке співвідношення гарантує цілісність ланцюжка і безпечне носіння. 

Бажаємо вам знайти та купити золотий ланцюжок ідеальний для вас чи вашої близької людини, котрий буде тішити й додасть краси та вишуканості!

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше