Як провести тиждень в Європі на новій яхті за 1000 євро

20 травня 2021
Редакція

У Європі є багато місць для класичного відпочинку: у Швейцарії популярні лижні траси, в Італії та у Франції найкращі романтичні місця, Португалія та Іспанія може похвалитися архітектурою, і так до нескінченності. Більшість читачів вже побували в багатьох європейських країнах, побачили всі визначні пам'ятки і їм хочеться чогось нового. А тим, хто тільки починає ступати на стежку подорожей, буде цікаво дізнатися про лайфхак, який покаже, як за 1000 євро подорожувати по Європі протягом 7 днів, їсти морські делікатеси й плавати у прозорій морській воді.

Відповідь на це питання дуже проста — яхтинг.

Яхтинг у багатьох асоціюється зі спортом або з дорогими 30-ти метровими яхтами в марині Монако. Але це не зовсім так. Яхтинг, про який піде сьогодні мова — це красиві та комфортабельні вітрильні або моторні яхти й катамарани з просторими каютами, які спроможні вмістити в собі від 4 до 15 осіб. Ціна оренди човна становить від 500 до 15000 євро в залежності від розміру, стану та комплектації за 7 днів відпочинку. Орендуючи човен компанією, ви значно заощадите.

Можна орендувати вітрильну яхту ще дешевше, скориставшись сервісом бронювання яхт Sailica. Обирайте дату, країну, місто, де ви хочете розпочати вашу яхтову пригоду, і ви зразу побачите усі вільні човни у даному регіоні. У високий сезон бронювати яхти необхідно заздалегідь, тому що яхтинг зараз дуже популярний.

Розглянемо як приклад Хорватію — мекку яхтингу. Щоб пройти під вітрилом по місцях знімання серіалу «Гра Престолів», вам необхідно орендувати яхту. Ціна оренди нового 6-ти каютного катамарана ASTREA 42, який зійшов з верфі у 2020 році, становить від 1500 євро в низький сезон і до 8000 євро у високий. Катамаран розрахований на 12 осіб, включаючи шкіпера. Візьмемо середній показник — 5000 євро. Якщо розділити ціну оренди на 11 осіб, отримаємо по 460 євро з людини за 7 днів відпочинку. А у скільки вам обійдеться номер в готелі з видом, у кращому випадку, на парковку?

Де можна подорожувати на яхті?

Яхта — це транспорт не тільки для морських пригод. Також популярні маршрути яхт по річках і каналах вглиб країн. Наприклад, у яхтсменів дуже популярні канали та озера в Нідерландах, річкові канали Франції та Німеччини, а також річки Португалії, що впадають в Атлантику. На Канарах, Сейшелах, Бермудах, Балеарських островах і Азорах ви зможете побачити красиві лагуни, приховані бухти та секретні пляжі. Зайнятися дайвінгом, снорклінгом, підводною або класичною риболовлею та багатьма іншими водними розвагами. Тільки не забудьте аквабокс для вашої камери або телефону.

Яхтинг в Скандинавських країнах подарує вам безліч емоцій. Чудові фіорди, схожі на величезних тролів, які заснули на березі річок, північне сяйво, як за помахом чарівної палички висвітлює загадкове небо, а рибалка в Норвегії з борта орендованої яхти запам'ятається яскравими емоціями на довгі роки.

Яхтинг в Середземномор'ї — це популярна Французька та Італійська Рив'єри, Корсика, Сардинія, Сицилія, Мальорка, Греція і Туреччина з тисячами островів і, звичайно, Хорватія

Відпочинок на орендованому катамарані підходить для всіх, навіть для тих, хто страждає від морської хвороби. Двокорпусні катамарани більш стійкі до хвилювань на воді, ніж однокорпусні яхти, а оскільки більшість маршрутів яхт для туристів проходять по спокійних водах, відповідно, качка мінімальна. 

Всі, без винятку, хто хоча б один раз побував в яхтовій подорожі, хочуть повторно випробувати ці емоції. А деякі й зовсім починають займатися яхтингом професійно, отримавши ліцензію шкіпера.

У період пандемії COVID-19 ціни на яхтинг істотно знизилися, і орендувати яхту можна і за 600 євро. Головне — дотримуватися правил в'їзду в країну, де ви зібралися відпочити.

Гарної вам подорожі й попутного вітру!

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше