Як правильно вибрати ноутбук

19 квітня 2021
Редакція

Ноутбук давно перестав бути забаганкою. Тепер він — невід'ємна частина робочого, розважального і навчального процесів людини.

Якщо вам треба оновити гаджет, не купуйте імпульсивно. Вибір настільки великий, що легко розгубитися і не знайти необхідний ноутбук. Але можна звузити коло, спитавши себе, чого саме ви чекаєте від техніки?

Маємо кілька порада, які допоможуть. Вони — далі.

У якості операційної системи для ноутбука ви можете вибрати Windows, macOS і Chrome OS. Усі вони швидкі, безпечні та надійні. Windows залишається найпопулярнішою з трьох. 

Центральний процесор є мозком ноутбука. Зверніть увагу й на кількість ядер, які в основному є міні-процесорами: більше ядер означає більш сучасне мислення.

Вони ховаються за ярликами Intel для i3 (молодший), i5 (середній), i7 (висококласний) і i9 (досвідчені користувачі). Радимо брати мінімум і7. 

Якщо вам треба суперпотужний ноутбук, візьміть процесор Intel 10-го покоління. Він забезпечує кращу продуктивність при меншій витраті батареї.

Ще одна важлива характеристика — оперативна пам'ять. Вона контролює, про що ваш ноутбук може думати одночасно. Більше оперативної пам'яті — більша підтримка безлічі вкладок браузера, великих зображень, більшої кількості відкритих додатків тощо. Рекомендуємо подумати, як мінімум, про 8 ГБ пам'яті.

 Якщо полюбляєте сучасні ігри, вам знадобиться ноутбук зі спеціальним дискретним графічним чіпом. Хороші ігрові ноутбуки зазвичай мають великі 17-дюймові екрани, а їхня вага близько 3 кг, тому вони краще підійдуть для використання вдома, а не при роботі в кав'ярні. 

На офіційних сайтах, де продають техніку, зазвичай багато перевірених часом брендів. Також є функція, котра допомагає порівняти кілька товарів, аби вам були більш очевидні переваги й недоліки техніки. Крім того, ви легко можете зіставити ціну на ноутбуки. Приємним бонусом лояльності до клієнта завжди є акції, які ви можете знайти тут

Є ще кілька характеристик, які слід враховувати. Розмір жорсткого диска вказує кількість місця, яке комп'ютер надає для файлів і додатків. Якщо ви плануєте зберігати свої відео, фотографії і музику на комп'ютері (а не в хмарі), переконайтеся, що придбаний жорсткий диск може обробляти всі ваші дані.

Більшість ноутбуків мають вбудовану камеру для відеочату, переважно їхньої якості вистачає для безперебійних конференсій і робочих зідзвонів. Розміщення веб-камери трохи змінюється в залежності від моделі. У більшості ноутбуків веб-камера розташована над дисплеєм, а у деяких  під дисплеєм. У деяких нових моделях навіть є спливаюча камера, вбудована в клавіатуру.

Єдиний важливий фактор у рішенні, про який ми ще не говорили, — ціна. Якщо у вас обмежений бюджет, це ще один спосіб швидко звузити коло вибору ноутбуків. Тому зважайте насамперед на основні функції, які має виконувати для вас пристрій. 

Врешті для наочності перегляньте кілька оглядів ноутбуків в інтернеті. Вони теж допоможуть із вибором. Не забудьте також подбати про комплектуючі. Вони полегшать вам майбутню роботу.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше