Як працює поліс туристичного страхування

24 грудня 2023
Редакція

Страховка для туристів покриває фінансові ризики, з якими людина може зустрітися під час подорожі. Такий договір працює протягом усієї поїздки і забезпечує впевненість і спокій для мандрівника. Плануючи поїздку, людина зазвичай розраховує маршрут, бронює квитки і житло, оцінює, які місця вона захоче відвідати. Проте під час усіх цих клопотів варто не забути про страховий поліс.

Чому туристичне страхування важливе

Більшість західних країн є розвиненими в медицині, і проста госпіталізація може виявитися надзвичайно дорогою. Покрити витрати на лікування може виявитися фінансово складно. Саме з цієї причини туристичне страхування (https://uniqa.ua/private/travel/puteshestvie-za-granitsu/) стає необхідним. Якщо ви подорожуєте за кордон і, на жаль, захворіли або отримали травму, оплата медикаментів і консультація у лікаря буде дорого коштувати. Але, якщо ви застраховані, усі такі витрати будуть покриті.

Також під час подорожі все може піти не так. Авіакомпанія може втратити зареєстрований багаж або вас можуть пограбувати. Ви можете завдати фінансових збитків іншим особам або ваша поїздка може бути продовжена. У таких надзвичайних ситуаціях допоможе розширений поліс туристичного страхування. Окрім покриття невідкладних медичних випадків, такі договори забезпечують широкий спектр покриття, що включає інші надзвичайні ситуації, з якими ви можете зіткнутися під час подорожі. Ви отримаєте компенсацію за фінансові втрати, які можете понести. Це гарантує, що ваші фінанси не постраждають, коли справи підуть не за планом.

Одним із найбільших переваг поліса туристичного страхування є його доступність. Туристична страховка небагато коштує, тож ви не відчуваєте дірки у своїй кишені. Проте вона надійно захистить під час надзвичайних ситуацій і виправдає затрачені кошти.

Є ще одна причина, чому поліс настільки важливий. Для отримання візи до деяких країн він обов’язково повинен бути в наявності. Він потрібен для подорожі до США, Канади, Австралії ОАЕ та інших держав.

Фактори, які слід враховувати перед тим, як купувати туристичну страховку

Пропонуємо вам кілька порад, на що варто звернути увагу, обираючи страховку:

  • подбайте про оформлення поліса ще під час підготовки до поїздки. Так ви точно будете впевнені, що одразу після відправлення в подорож страховка почне діяти, і ви будете убезпечені від усіх негараздів;
  • виберіть страховку з оптимальною страховою сумою, враховуючи, що міжнародне лікування коштує дорого. Приміром для європейських країн такою сумою є 30 тис. євро. Маючи страховку з таким покриттям можна відчувати себе спокійно.
  • деякі страховки мають франшизу. Це та сума, яку доведеться сплатити самостійно під час настання страхового випадку. Переконайтеся, що розмір франшизи є для вас комфортним.
  • різні страховики пропонують різні умови для туристичного страхування. Порівняйте пропозиції компаній, потім оберіть найкращу, за якою ви отримаєте максимальні переваги за найнижчими тарифами.

Наостанок, нагадаємо, що найважливіше — це обрати надійну організацію, яка має договори зі службами медичного асистансу в інших країнах. Гарним прикладом є страхова компанія «УНІКА» (uniqa.ua).

Як отримати допомогу за кордоном

Отримання допомоги за кордоном у разі захворювання застрахованої людини не потребує зайвих хвилювань. Необхідно просто звернутися за гарячою лінією Служби Асістанс або скористатись онлайн-сервісом, щоб повідомити про те, що сталося. При цьому слід згадати номер страхового договору. Професіонали візьмуть на себе організацію необхідного лікування, і за всі витрати з цього приводу платитиме страхова компанія.

Як придбати поліс туристичного страхування

Придбання туристичного страхового поліса стало легким та швидким процесом завдяки вдосконаленим процедурам провідних та надійних страхових компаній, таких як СК «УНІКА». Тепер клієнти можуть легко оформити поліс на сайті компанії лише за 3-5 хвилин. Після цього вони моментально отримують готовий поліс на свою електронну адресу. Також зручно подати заявку на страховий випадок через зручний онлайн-сервіс. Таке відповідальне обслуговування клієнтів дозволяє СК «УНІКА» зберігати лідерські позиції на страховому ринку України.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше